THY Personel Alımı Yapacak! Türk Hava Yolları 2.600 Kabin Memuru Alımına Dair Detaylar

THY Personel Alımı Yapacak! Türk Hava Yolları 2.600 Kabin Memuru Alımına Dair Detaylar
Türk Hava Yolları, ihtiyaç oluşması durumunda personel alımı ilanları yayınlıyor. Bu kapsamda, yeni yılda yapılacak alımlar merakla bekleniyor. Şirketin 2023 yılında 2.600 personel alımı yapacağını açıklaması ile birlikte,...

Türk Hava Yolları, ihtiyaç oluşması durumunda personel alımı ilanları yayınlıyor. Bu kapsamda, yeni yılda yapılacak alımlar merakla bekleniyor. Şirketin 2023 yılında 2.600 personel alımı yapacağını açıklaması ile birlikte, söz konusu kabin memuru alımının detayları araştırılmaya başlandı.

THY Kabin Memuru İşe Alım Süreci

Kabin memuru alımının ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. İlerleyen süreçte, THY tarafından konuya ilişkin açıklama yapılabilir. Türk Hava Yolları'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, işe alım süreçleri şu şekilde:

a. Boy-kilo ölçümleri, Türk Hava Yolları veya Türk Hava Yollarının belirleyeceği kurum tarafından yapılır.

b. Belge kontrolü ve boy-kilo ölçümü ile dövme-yara izi kontrolü sonucu olumlu olan adaylarımız, İngilizce mülakat ve kurul mülakatı aşamalarından oluşan mülakat süreçlerine katılırlar. Mülakat süreçleri olumlu sonuçlanan adaylar, sağlık raporu ve belge hazırlama işlemleri için bilgilendirilir.

c. Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızın işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından, sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve raporlarını Türk Hava Yolları iş yeri hekimlerine onaylatmaları gerekir. Türk Hava Yolları, SHGM yetkili hastaneden alınmış olumlu rapor olsa bile kendi iç prosedürleri çerçevesinde adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir.

d. Belge ve sağlık raporu süreçleri olumlu sonuçlanan adaylar, eğitim süreçleri için davet edilmektedir.

Kabin ekibi ile ilgili detaylara THY'nin internet sitesinden ulaşılabilir. Önümüzdeki süreçte, personel alımı tarihi ve genel şartlar hakkında kamuoyuna bilgi verilebilir.