THY'den Lezzet Şölenleri ve Özel Etkinlikler Yapılıyor

THY'den Lezzet Şölenleri ve Özel Etkinlikler Yapılıyor
Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, sayısız medeniyetle etkileşim sağlanarak şekillenen Türk lezzetleri, engin kültürel birikimi günümüze taşındığı ifade edildi.Kültür ve Turizm...

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, sayısız medeniyetle etkileşim sağlanarak şekillenen Türk lezzetleri, engin kültürel birikimi günümüze taşındığı ifade edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs'ta kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında, ödüllü ikramlarıyla ön plana çıkan THY tarafından özel etkinlikler yapılıyor.

Dünyada en çok ülkeye uçan milli hava yolu şirketi, seçili uçuşlarda ve özel yolcu salonlarında Türk mutfağının seçkin lezzetlerine yer vererek, yolcularının Türk mutfağının yeme içme kültürünü daha yakından tanımasını sağlıyor.

Bu sene ana teması "Sürdürülebilir Türk Mutfağı: Atıksız, Geleneksel, Sağlıklı" olarak tespit edilen ve 2. kez gerçekleştirilen haftanın özel etkinliklerinde UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'nın gastronomi şehirlerinden Hatay'ın menüsü tanıtılıyor.

THY'nin seçili uçuşlarında verilen ikram menülerinin Türk mutfağını yansıtan özel lezzetler ile hazırlanması, reyhan, demirhindi ve gül şerbeti ikramında bulunulması planlanıyor.

Türk Mutfağı Haftası hakkında bilgi veren menü kartı tasarımı gibi uygulamalarla farklı destinasyonlara seyahat eden yolcular, bu özel etkinlik hakkında bilgilendirilerek farkındalık sağlanıyor.

Özel İkramlar Sunuluyor

İstanbul Havalimanı'ndaki "THY Business Lounge"da düzenlenen etkinliklerin yanı sıra THY'ce hizmet verilen New York, Miami, Washington, Nairobi ve Bangkok'ta bulunan özel yolcu salonlarında Türk mutfağından özel ikramlara ve tanıtımlar yapılıyor.

Farklı kıtalarda Türk mutfağının kadim tarihi ve eşsiz tarifleri yolcularla bir araya getiriliyor.