Tinercilerin Yuvası Haline Geldi

Tinercilerin Yuvası Haline Geldi
Çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Selimiye Camii'nin önündeki eski Sera Cafe binası, madde bağımlılarının mekanı haline geldi.

Çok sayıda yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olan Selimiye Camii'nin önündeki eski Sera Cafe binası, madde bağımlılarının mekanı haline geldi. Tedbir amacıyla binanın kapısı sağlamlaştırılmaya çalışıldı, ancak binanın camlarının kırılması sonucu önlemler yetersiz kaldı. Esnaf ve vatandaş duruma isyan ediyor.

Mülkiyeti Edirne Belediyesine ait olan ve "Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi" kapsamında boşaltılan eski Sera Cafe'nin olduğu bina, uzun süredir mezbeleliğe dönüşmüş durumda. Gündem Gazetesinin haberine göre terk edilmiş binanın içine camlarını kırdıkları pencerelerden giren bazı kişiler, burada tiner ve esrar kullanıyor, bonzai ve içki içiyor. Edirne'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Selimiye Camii'nin çevresindeki bu yapı, madde bağımlılarının mekanı haline gelirken, tavana asılı duran şarap şişeleri ile özellikle geceleri vatandaşları tedirgin ediyor.

Çevredeki esnaf da durumdan isyan ederken, yapılan ahşap kapının çözüm olmadığı görülüyor. Binanın camlarının kırılarak içeri girildiğini ve sık sık polis çağırdıklarını ifade eden esnaf, köklü bir çözüm bulunması gerektiğini dile getirdiler.

"YA KAPATILSIN YA YIKILSIN"

Selimiye Camii'nin önünde bulunan Yemişkapanı Hanı kazısından dolayı Mezit Bey Çukur Hamamı önünden geçmek isteyen vatandaşlar havanın kararması ile bu terk edilmiş binanın yol güzergahını kullanamadıklarından isyan ederken, belediyenin bu binayı ya tamamen kapatmasını ya da yıkmasını istedi. EJH