TOKİ Arsa Başvurularında Önemli Detay

TOKİ Arsa Başvurularında Önemli Detay
Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kampanyası büyük ilgi görüyor.TOKİ konuk projesi başvuruları devam ederken geçtiğimiz gün TOKİ arsa projesi başvuruları da başladı....

Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim Projesi kampanyası büyük ilgi görüyor.

TOKİ konuk projesi başvuruları devam ederken geçtiğimiz gün TOKİ arsa projesi başvuruları da başladı. İş yeri veya arsa sahibi olmak isteyen vatandaşlar kampanyaya büyük ilgi gösterdi. TOKİ arsa projesi başvuruları ile ilgili bir hatırlatma yapıldı.

TOKİ İlk Evim Arsa Projesi'nden faydalanmak isteyenler için başvurular başladı.

TOKİ Arsa Tapuları Ne Zaman Alınacak?

1 milyon arsa 10 bin iş yeri için başvurular alınacak. Projenin detayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı'nın ardından duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arsa fiyatını piyasanın çok altında vatandaşa sunacağız. Bu projeye müşterek parselleri de dahil ediyoruz. Arsa tapuları Aralık ayından itibaren alınabilecek. Arsaların tapularının tamamının dağıtımı 2 yıl içinde bitecek" ifadelerini kullandı.

TOKİ Arsa Başvurusu Nasıl Yapılır?

TOKİ arsa başvuruları e-Devlet üzerinden kimlik numarasına göre yapılacak. Başvurular sırasında yaşanabilecek yoğunlukları engellemek için böyle bir uygulamanın yapılacağı belirtildi. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesi "0" olanlar bugün, "2" olanlar 12 Ekim'de, "4" olanlar 13 Ekim'de, 6 olanlar 14 Ekim'de, 8 olanlar ise 15 Ekim'de başvurabilecek. Vatandaşlar 16 Ekim'den itibaren ise herhangi bir sınırlama olmaksızın başvuru yapabilecek.