Toplu Taşıma İçin Anket Çalışması Başlatılıyor

Toplu Taşıma İçin Anket Çalışması Başlatılıyor
Toplu Taşıma Hat Optimizasonu Projesi kapsamında anket çalışması yapılacak. 

Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Toplu Taşıma Hat Optimizasonu Projesi kapsamında anket çalışması yapılacak.

Toplu Taşıma Hat Optimizasyonu Projesi kapsamında 22 Ekim 2018 tarihinden itibaren yaklaşık 1 ay süreyle hafta içi 18.00 ile 22.00 saatleri arasında toplu taşımayla ilgili hane halkı anketi uygulanacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, düzenlediği basın toplantısında Edirne Toplu Ulaşım Sisteminin (ETUS) 8 ana hat ve 234 minibüsle hizmet verdiğini söyledi. Şehrin gelişimine ve şehirde yeni yerleşim alanlarının açılmasına bağlı olarak yeni hat ve durakların açılması gibi işlemleri Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün yürüttüğünü söyleyen Gürkan: "Şehrimizde uzun yıllardır esaslı bir hat optimizasyon çalışması yapılmadı. Şimdi bu çalışmaya başladık. Tüm hatlar uzmanlar tarafından gözden geçiriliyor. Bu çalışma kapsamında 22 Ekim'den itibaren hafta içi 18.00 ile 22.00 saatleri arasında proje firması tarafından hane halkı anketi yapacak. Kapıları toplu taşıma ile ilgili olarak tek tek çalarak vatandaşların talep, eleştiri ve önerilerini alacaklar. Toplanan veriler değerlendirilerek hat optimizasyon çalışmalarında proje firmasına rehber olacak." şeklinde konuştu.

Otogarda bulunan tüm firmalardan kalkış-varış saatleri ve yolcu sayılarını, hastanelerden yatak kapasiteleri ve günlük muayene olan hasta sayılarını, alışveriş merkezlerinden günlük ziyaretçi sayılarını, okullardan öğrenci sayılarını aldıklarını ifade eden Gürkan; ayrıca 17 Ekim tarihinden itibaren 7 gün süre ile görevli personeller tarafından yolcu sayımı yapılacağını ve toplanan tüm verilerin proje firmasıyla paylaşılacağını söyledi. Edirne Jet Haber