Trafiği Tehlikeye Atan Sürücüye 'Drift' Cezası: 19 Bin TL Ödeyecek

Trafiği Tehlikeye Atan Sürücüye 'Drift' Cezası: 19 Bin TL Ödeyecek
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, makas atan ve drift yapan sürücülere seyir halindeyken denetleme gerçekleştirdi.Bu kapsamda Beylikdüzü'nde drift atarak trafik güvenliğini tehlikeye atan...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, makas atan ve drift yapan sürücülere seyir halindeyken denetleme gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Beylikdüzü'nde drift atarak trafik güvenliğini tehlikeye atan bir sürücüye 19 bin 115 TL ceza kesildi. Cezanın yanı sıra kimliği de belirlenen sürücü, sivil trafik ekipleri tarafından yakalanarak muhafaza altına alındı.

19 bin 115 TL'lik Ceza 

Konuyla ilgili olarak sürücüye 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 'drift' maddesinden 9 bin 125 TL, sürücü belgesi olmadan araç kullanmaktan 3 bin 674 TL, tek yönlü yolda ters istikamette seyretmekten bin 823 TL, kamu huzurunu bozacak şekilde araç kullanmaktan 196 TL, görüşü engelleyecek nitelikte aksesuar, süs ve benzeri araç kullanımından 427 TL ve yönetmelikte belirtilen kurallara uymamaktan 196 TL olmak üzere toplamda 15 bin 441 TL ceza kesildi.

Sürücü hakkında adli işlem başlatılırken, araç sahibine de sürücü belgesi olmayan kişiye araç kullandırmaktan 3 bin 674 TL para cezası uygulandı.