'Trakya Demokrat Makina Mühendisleri' Adaylığını Açıkladı

'Trakya Demokrat Makina Mühendisleri' Adaylığını Açıkladı
Trakya Demokrat Makina Mühendisleri çalışma grubu, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Edirne Şubesi yönetimine adaylığını açıkladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri Odası (TMMOB MMO) Edirne Şubesinde gerçekleştirilecek 12'nci genel kurul öncesi Trakya Demokrat Makina Mühendisleri çalışma grubu yönetime adaylıklarını açıkladı.

TMMOB MMO Edirne Şubesinde gerçekleştirilen basın toplantısına önceki dönem başkanlarından Aziz Avukatoğlu'nun yanı sıra Erhan Yönel, Gürkan Güneser, Murat Yönel, Burak Kerim Tünay, Murat Muranlı ve Fatih Çimen ve Trakya Demokrat Makina Mühendisleri çalışma gurubunu destekleyen çok sayıda makina mühendisi katıldı.

Basın açıklamasında söz alan Aziz Avukatoğlu, seçime başkan adayıyla girmediklerini belirterek: "Bizim yönetmeliğimize göre başkanlık; yönetim kurulu seçildikten sonra ilk toplantıda yapılacak gizli oylamayla belirlenecek başkan, başkan vekili, sekreter, sayman ve 3 yönetim kurulu üyesinden oluşur. Bizim listemiz var fakat başkan adayıyla girmedik. Dayatma bir liste değil; gerçekten hep birlikte çalışacağımız, herkesin kabul göreceği bir liste oluşturacağız. Kendi arasında kendi yürütme kurulunu oluşturacak bir yönetim kurulu olsun istedik." şeklinde konuştu.

"EDİRNE ŞUBEYE SAHİP OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Aziz Avukatoğlu'ndan sonra söz alan Erhan Yönel: "Bizler bugüne kadar merkezi bir anlayışla yönetilen TMMOB MMO Edirne Şubesinin Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy, Lüleburgaz, Keşan temsilcilik etkinlik alanlarında bulunan üyelerle birlikte yönetilmesi gerektiğini düşünen; bölgede il il, ilçe ilçe temsilcilik alanlarında toplantılar yaparak üyelerin yönetime doğrudan katılımını sağlamaya çalışan; bir yönetim listesi dayatmadan, yönetim listesini üyelerin katılımıyla birlikte oluşturmak amacıyla alternatif bir çalışma grubu oluşturarak, 2018-2019 yılları 12. çalışma döneminde MMO Edirne Şubesini üyeleriyle birlikte yönetmeye adayız. Birlikte üretmek ve birlikte yönetmek üzere tüm üyelerimizi Edirne Şubeye sahip olmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Mevcut siyasal iktidarın tüm demokratik kitle örgütlerine yönelik kurduğu siyasi ve ekonomik baskıların artarak devam ettiğini belirten Yönel: "İçinden geçtiğimiz dönemde başta TMMOB ve Odalarımız olmak üzere tüm demokratik kitle örgütlerine yönelik, mevcut siyasal iktidarın kurduğu siyasi ve ekonomik baskılar artarak devam etmektedir. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve yargı bağımsızlığının tamamen ortadan kaldırıldığı, adalete güven duygusunun bittiği bir iklimde yaşıyoruz. Biz insanı, emeği, doğayı, barışı temel alan; emekten ve halktan yana, anti emperyalist, yurtsever, demokrat bir anlayışla yola çıktık. Halkımız ve ülkemiz aleyhine şekillenen tüm politikalara karşı ülkemize, bölgemize, mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkma kararlılığında olacağız." şeklinde konuştu.

Tüm üyeleri 13 Ocak 2018 tarihinde MMO Edirne Şubesinde yapılacak olan genel kurula ve 14 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlere davet eden Yönel: "Tüm üyelerimizi ülkemize, halkımıza, mesleğimize ve onurumuza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Meslektaşlarımızın ekonomik ve demokratik haklarını geliştirme doğrultusunda mücadele etmek için yönetime adayız. Çalışmalarımıza TMMOB ve MMO'nun demokrat geleneğinin yol göstericiliğiyle devam edeceğiz. Bu düşüncelerle iki yıllık bir dönem için, Trakya Demokrat Makina Mühendisleri çalışma grubu olarak MMO Edirne Şubesi Yönetim Kurulu adaylığımızı açıklıyoruz." dedi.

Ayrıca Yönel, seçim gününe kadar meslektaşlarının ayaklarına kadar gidip onlarla tek tek görüşerek ortaya güzel ve demokrat bir liste çıkarmayı düşündüklerini söyledi. Yönel: "Bizim amacımız, tüm meslektaşlarımızın odayı en iyi şekilde yönetmek amacıyla üyenin odası olması şartıyla birlikte karar verip ortak bir çalışma grubuyla odamız için yapılacakların en iyi şekilde ortaya çıkacağı bir yönetim kurulu seçmek." şeklinde konuştu. Edirne Jet Haber