Trakya Ev Yemekleri Yarışması Düzenlenecek

Trakya Ev Yemekleri Yarışması Düzenlenecek
Edirne'de Geleneksel Trakya Ev Yemekleri Yarışması düzenlenecek.

Trakya yöresine özgü lezzetleri ortaya çıkarmak ve yöresel yemek kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Geleneksel Trakya Ev Yemekleri Yarışması düzenlenecek.

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası içerisinde 4 Temmuz 2019 Perşembe günü saat 14.00'te Meriç Nehri kenarı Lalezar Tesisleri'nde yapılacak olan Geleneksel Trakya Ev Yemekleri Yarışması'nda etliler, tatlılar ve hamur işleri olmak üzere 3 kategori yer alacak. Yemek yarışmasına katılmak isteyen katılımcıların, hazırladıkları yemekleri saat 13.30'a kadar tarifleriyle birlikte değerlendirme jürisine teslim etmeleri gerekiyor.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ

Yarışmadaki her katılımcıya Trakya Birlik Genel Müdürlüğü, Olin Yağ Sanayi, Aysan Yağ Fabrikası ve Edirne Lokantacılar Odası tarafından sıvı yağ ve undan oluşan gıda paketi verilecek.

Her kategoride ilk üçe giren yarışmacılara Edirne Valiliği tarafından çeyrek altın ve Trakya Birlik Genel Müdürlüğü tarafından kepçe plaketi verilecek.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Seçici kurul tarafından yemeğin yöreselliği 40 puan üzerinden, tadı ve kıvamı 40 puan üzerinden, sunum ve görselliği 20 puan üzerinden değerlendirilecek. Eşitlik durumunda yöresellik, tat-kıvam ve sunum-görsellik sıralamasına göre puan üstünlüğü dikkate alınacak. Eşitliğin bozulmaması halinde kura çekilecek.

Yarışmanın şartnamesine Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün internet sitesinden ulaşılabilir.