Trakya Üniversitesi ile Özel Trakya Hastanesi Arasında İş Birliği
Trakya Üniversitesi (TÜ) ile Özel Trakya Hastanesi arasında “Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü” imzalandı.
TÜ Kariyer Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine TÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Özel Trakya Hastanesi adına Yönetim Kurulu Üyesi Baran Yazgan, Başhekim Op.Dr. Bülent Halil Havza ve Başhemşire Hatice Aktaç katıldı.
Protokol kapsamında TÜ Meslek Yüksekokulları’nın ilgili bölümlerinde eğitim gören öğrencilere, Edirne’de sağlık alanında yatırımları bulunan Özel Trakya Hastanesi bünyesinde 3+1 işyeri uygulama eğitimi sürecinde staj imkanı sağlanması, öğrencilerin kariyerlerine ve işverenlerin kaliteli istihdam sürecine katkı sağlayacak ortak etkinlik ve projelerin yürütülmesi hedefleniyor.
Konuyla ilgili bilgi veren TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin: "TÜ olarak başlattığımız 3+1 eğitim modeli ile birlikte öğrencilerimiz, üç dönem teorik eğitim aldıktan sonra bir dönem de iş yerinde staj yaparak iş dünyasını, mezun olmadan tanıma ve mesleklerini uygulama fırsatı bulacaklar. 3+1 eğitim modelimiz sadece öğrenciye değil işverene de büyük katkılar sağlayacak. İşverenler işyeri uygulama eğitimi süresinin uzun olması sayesinde öğrenci ile daha iyi etkileşim kurarak staj süresinden daha çok verim alacak. TÜ olarak bölgedeki güçlü işverenlerle iş birliği anlaşmaları gerçekleştiriyoruz ve bu anlaşmalar sayesinde her geçen gün 3+1 eğitim modelinin uygulama kapsamını daha da genişletiyoruz. Üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde atılan adımların artması adına başta çalışmalarımıza verdiği destekten dolayı Özel Trakya Hastanesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Protokol öncesi dönemde de aktif olarak TÜ ile ortak çalışmalara destek verdiklerini belirten Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Baran Yazgan, imzalanan protokollerle birlikte çalışmaların artarak devam edeceğini bildirdi. Yazgan: "MEYOK tarafından başlatılan 3+1 işyeri uygulama eğitimi çalışmalarında Özel Trakya Hastanesi olarak 4. Danışma Kurulu Toplantı’sına ev sahipliği yaptık. Özel Trakya Hastanesi olarak 3+1 İşyeri Uygulama Eğitimi sistemiyle ilgili çalışmaları en başından bu yana takip ediyor ve çok önemsiyoruz. Daha önceki staj uygulamasında öğrencilerin staj dönemleri kısa süreliydi. Kısa dönemli staj hem öğrenci hem de işveren tarafından çok verimli olmuyordu. Yeni sistemde staj süresinin bir tam döneme uzatılması ile öğrenci-işyeri etkileşimi artacak. Ayrıca öğrencinin değerlendirilmesi aşamasında işverenlerin de söz sahibi olması; staj kalitesinin ve işgücü yetkinliğinin artmasına katkı sağlayacak. Protokolün öğrencilerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
TÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, 3+1 sisteminde işverenlerin nitelikli mezun yetiştirilmesinde sağlayacakları destekle istihdamda kalitenin artacağına dikkat çekerek üniversite-sanayi iş birliği çalışmaları ile sağlık sektöründeki işgücünde de kaliteyi hedeflediklerini söyledi. Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda ayrıca, işyeri uygulama eğitimi süreçlerinin hayata geçirilmesi için hem üniversitede hem de işveren ayağında yoğun çalışmaların olduğunu belirterek sistemin sağlıklı işleyebilmesi için öğrenci, üniversite ve işverenden oluşan takım çalışmasının önemini vurguladı.
TÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Coşkun, Kariyer Merkezi’nin öğrencilere sağladığı iş ve staj imknlarını yakından takip ettiğini belirterek: "Öğrencilerimizin mesleki alanda yetiştirilmesine ön hazırlık teşkil eden stajlar, öğretim programımızın önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu stajlar sayesinde öğrencilerimiz mesleki deneyimlerini öğrenim hayatları içerisinde kazanmış olacak. Böylelikle öğrencilerimiz bizlerden almış olduğu teorik bilgileri uygulama deneyimi kazanacak, uygulama becerilerini geliştirecek, iş yaşamına uyum sağlama ve mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak. Bu protokolün gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
TÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Kariyer Merkezi bünyesinde öğrencilere yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerden bahsederek iş birliği anlaşmaları ile öğrencilere iş ve staj fırsatları sunmayı, işverenlere de üniversite ile ortak çalışmalar ve istihdam alanında destek olmayı hedeflediklerini bildirdi. Bayrak; 3+1 eğitim modeli ile staj süreçlerinde verimin artacağını, bu artışın nitelikli işgücüne erişim konusunda olumlu etkilerinin olacağını söyledi.
Toplantının ardından TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ve Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Baran Yazgan tarafından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Coşkun’un eşliğinde TÜ Kariyer Merkezi Firma İşbirliği Anlaşması ile TÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü İşbirliği Protokolü imzalanarak iki kurum arasındaki çalışmalar resmi olarak başlatıldı. İmza töreni sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Özel Trakya Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Baran Yazgan’a günün anısına hediye takdim etti.