Trakya Üniversitesinden ETUS Şoförüne Kınama: "Davranış Eğitimi Vermeye Hazırız"

Trakya Üniversitesinden ETUS Şoförüne Kınama: "Davranış Eğitimi Vermeye Hazırız"
Trakya Üniversitesi öğrencisi ve öğretim görevlisi Berkay Ömer Ünal'a bir ETUS şoförü tarafından uygulanan şiddet, Rektörlükten yapılan açıklama ile kınandı.

Geçen günlerde yüzde 50 görme engelli Trakya Üniversitesi eğitim görevlisi Berkay Ömer Ünal'a bir ETUS şoförü tarafından şiddet uygulanmıştı. ETUS yönetiminden yapılan açıklamada, ilgili şoförün işten çıkartıldığı bildirilmişti. Trakya Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ETUS şoförünün davranışı kınandı ve Ünal'a geçmiş olsun dileğinde bulunuldu.

[irp posts="15712" name="ETUS Şoförü, Görme Engelli Öğretmeni Darp Etti"]

Trakya Üniversitesi olarak Sürekli Eğitim Merkezi çatısı altında, ETUS ailesine her türlü davranış eğitimi konusunda destek vermeye hazır olunduğunun belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"Trakya Üniversitesi ailesinin üyelerinden, çalışma arkadaşımız, öğrencimiz ve Öğrenci Senatosu üyemiz Berkay Ömer Ünal'a, bir ETUS şoförü tarafından uygulanan şiddeti esefle kınıyoruz. Akıl ve vicdan sahibi herkesi fazlasıyla rahatsız eden bu olaydan büyük üzüntü duyuyoruz. İnsanlık onuruna yakışmayan bir davranışla karşı karşıya kalan Ömer Ünal'a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. 

Ne olursa olsun, ETUS'un tüm çalışanlarına mal edilemeyecek bu davranış vesilesiyle, Trakya Üniversitesi olarak, Sürekli Eğitim Merkezimizin çatısı altında, ETUS ailesine her türlü davranış eğitimi konusunda destek vermeye hazır olduğumuz bir defa daha ifade etmek isteriz. 

Engelli ya da engelsiz, tüm insanlara ve canlılara yönelik hiçbir şiddet hareketinin kabul edilebilir olmadığını bir defa daha vurguluyoruz. 

Trakya Üniversitesi olarak, bilimin, aklın, vicdanın ışığında, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için mücadele etmeye devam edeceğimizi kamuoyunun bilhisine sunarız.

Saygılarımızla"

BERKAY ÖMER ÜNAL KİMDİR?

2017 yılında Trakya Üniversitesi Zihin Engelliler Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Şu an Trakya Üniversitesinde İnterdisiplinler Engelli Çalışmaları yüksek lisans eğitimine devam ediyor. T.Ü. Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde Denver 2 Gelişimsel Tarama Testi Uygulayıcısı ve Zihin Engelliler Öğretmeni olarak görev yapıyor. Braille Okuma Yazma ve İlköğretimde Kaynaştırma dersleri veriyor.