Trakya Üniversitesine 7200 Kişi Yerleşti

Trakya Üniversitesine 7200 Kişi Yerleşti
Trakya Üniversitesinde yeni eğitim ve öğretim yılının ilk kaydını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesinde (TÜ) 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı öğrenci kayıtları 3 Eylül 2018'de başladı. Yeni eğitim ve öğretim yılının ilk kaydını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdi. TÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nü kazanan İrem Çıldır'ın kaydını gerçekleştiren Rektör Tabakoğlu, öğrenci ve ailesini tebrik ederek başarılar diledi.

TÜ Balkan Kongre Merkezi'nde başlayan kayıtların ilk gününde üniversiteli olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler ve aileleri yoğun bir ilgi gösterdi. Tüm akademik birimlerin kayıt masalarını ziyaret ederek öğrenciler ve görev alan çalışanlarla sohbet eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Genel Sekreter Prof Dr. Cevdet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcıları Öğr. Gör. Hakan Akıncı ile Ahmet Sezgin ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tülün Özsaygılı eşlik etti.

Rektör Tabakoğlu ayrıca, TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde memur olarak görev yapan ve bu yıl Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazanan Ceyhun Meşeli'nin de kaydını gerçekleştirdi.

Yeni eğitim ve öğretim yılı kayıtlarına ilişkin açıklamada bulunan TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, öğrenciler ve ailelerinin bu mutlu günde yaşadıkları heyecana ortak olduklarını belirterek, Trakya Üniversitesini tercih eden öğrencilerin gelecekleri ve kariyerleri için çok doğru bir adım attıklarını ifade etti. Trakya Üniversitesinin Balkanlar ve bölgenin en iyi eğitim kurumu olduğunu belirten Rektör Tabakoğlu, üniversite olarak her geçen gün daha önemli ve güzel işler başardıklarını, bu büyümenin ve gelişmenin tercihlere yansımasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

7 BİN 200 KİŞİ TERCİH ETTİ

Trakya Üniversitesinin yükselen bir marka değerinin olduğunu ifade eden Rektör Tabakoğlu: "Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına az bir zaman kaldı. Bu yıl 7 bin 200 öğrenci bizleri tercih ederek Trakya Üniversitesine kayıt yaptırıyor. Bunun yanı sıra bine yakın uluslararası öğrenciye de bu yeni dönemde ev sahipliği yapacağız. Lisansüstü eğitimde yine yaklaşık bin öğrenciye kapılarımızı açıyoruz. Trakya Üniversitesi olarak öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemizin genel olarak tercih edilme oranı oldukça yüksek. Bu doğrultuda Edirne sokakları da büyük bir genç nüfus ve yeni bir nefesla buluşacak. Bu durum Edirne'ye yaşayan halkımız ve bölge esnafımız için büyük bir dinamizm ve katkı demek. Son rakamlarla 49 bin öğrenci sayısını aşmış olduk. Bugün burada Türkiye'nin dört bir yanından öğrenciler olduğunu görüyoruz. Genç arkadaşlarımızla tanıştık ve kendilerine başarılar diledik." şeklinde konuştu.

Kurum çalışanlarının çocuklarının da Trakya Üniversitesini tercih etmesinin gurur ve mutluluk verici olduğunu aktaran Rektör Tabakoğlu: "Bu durum, kurumsallaşma yolunda önemli mesafeler kat ettğimizin bir göstergesi. Uzun zamandır hayata geçirdiğimiz sistemli çalışmaların karşılığını almaya başlamış olmak hepimizin adına mutluluk verici. Diğer taraftan çalışanlarımız da üniversite kazanıyor ve çalıştığı kurumu tercih ediyor. Trakya Üniversitesi ailesi her geçen yıl giderek büyüyor ve genişliyor. Bizler de daha iyi bir Trakya Üniversitesi için yorulmadan canla başla çalışıyoruz." dedi.

Rektör Tabakoğlu, kayıt alanıdna açılan stantların ardından Balkan Kongre Merkezi önünde kurulan özel öğrenci yurtlarının stantlarını da ziyaret ederek yurtlar, kapasiteler ve doluluk oranlarıyla ilgili bilgi aldı.

Öğrenci İşleri Başkanı Tülün Özsaygılı, dileyen adayların e-Devlet Kapısı üzerinden 3-5 Eylül 2018 tarihleri arasında elektronik kayıt yapabileceklerini belirterek, elektronik kayıtların öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olduğunu belirtti. Özsaygılı, belirtilen belgeleri tamamlayan adayların 3-7 Eylül tarihleri arasında TÜ Balkan Yerleşkesi Balkan Kongre Merkezi'nde şahsen kayıtlarını yapabileceğini söyledi. Edirne Jet Haber