Trakya Üniversitesine 7500 Yeni Öğrenci

Trakya Üniversitesine 7500 Yeni Öğrenci
Trakya Üniversitesinde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı öğrenci kayıtları dün başladı. İlk kaydı Rektör Tabakoğlu gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesinde (TÜ) 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı öğrenci kayıtları dün başladı. Yeni eğitim ve öğretim yılının ilk kaydını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdi.

TÜ Edebiyat Fakültesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı'nı kazanan ve 50 yıl aradan sonra tekrar öğrenci olma heyecanı yaşayan 67 yaşındaki emekli Uzm. Dr. İnayet Dikim Korkut'un kaydını Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdi. Rektör Tabakoğlu ayrıca Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Babürhan Güldiken ile Prof. Dr. Sibel Güldiken'in kızları Elif Nur Güldiken'in Tıp Fakültesine; Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Uçar ile Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Özlem Uçar'ın oğulları Altuğ Uçar'ın Mühendislik Fakültesine; Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Bölümü'nde görevli Tülay Canarslan ile TÜ Armağan Dönertaş Engelli Çocuklar Eğitim-Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Harun Canarslan'ın oğulları Kayra Çağ Canarslan'ın Makine Mühendisliği Bölümüne kaydını gerçekleştirdi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİNE 7491 YENİ ÖĞRENCİ

Yeni eğitim ve öğretim yılı kayıtlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Tabakoğlu, bu yıl 7 bin 491 öğrencinin TÜ'yü kazandığını söyledi. TÜ'yü tercih eden öğrencilerin gelecekleri ve kariyerleri için çok doğru bir adım attıklarını ifade eden Rektör Tabakoğlu: "TÜ, Balkanlar ve bölgenin en iyi ve köklü eğitim kurumudur. Üniversite olarak her geçen gün önemli ve güzel işlere imza atıyor ve daha büyük bir aile haline geliyoruz. Öncelikle sürekli büyüyoruz, bizler büyüdükçe gönül sınırlarımız ve çevrelediğimiz alanlar da büyüyor. Öğreniyoruz, öğretiyoruz, paylaşıyoruz, başka başka kişilerle, yerlerle, ülkelerle tanışıyoruz. Bu büyüme ve gelişmenin her geçen yıl arttığını görünce daha da mutlu oluyoruz." dedi.

Tercih döneminin ardından yüzde 100'e yakın doluluk oranıyla karşılaştıklarını ifade eden Rektör Tabakoğlu: "Uluslararası üniversite olma hedefiyle her yıl ülke ve öğrenci sayısı bakımından önemli bir artış gösteren ve Balkanlar başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerindeki öğrenciler tarafından tercih edilen TÜ, yabancı öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşmaya devam ediyor. İki yıl önce 1700 civarında olan uluslararası öğrenci sayımızı geçen yıl 3300'e çıkarmayı başardık. Bu sene 1000 - 1500 arasında yeni uluslararası öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu da 4000'in üzerinde uluslararası öğrenciyi kentimizde, üniversitemizde ağırlamak demek." ifadelerini kullandı.

ADAYLAR ELEKTRONİK KAYIT YAPABİLİR

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Tüküç, dileyen adayların e-devlet üzerinden 19 ile 23 Ağustos tarihleri arasında elektronik kayıt yapabileceklerini, elektronik kayıtların zorunlu olmayıp isteğe bağlı olduğunu belirtti. Tüküç; belirtilen belgeleri tamamlayan adayların 19-23 Ağustos tarihleri arasında TÜ Balkan Yerleşkesi Balkan Kongre Merkezi'nde şahsen kayıtlarını yapabileceklerini söyledi.