Trakyalı Köfteciler, Masterchef Jürisi Oldu

Trakyalı Köfteciler, Masterchef Jürisi Oldu
2. Trakya Köfte Şenliği'nde Trakyalı köfteciler, Masterchef programının çekimlerine jüri olarak katıldı ve yarışmacıların yaptıkları köftelere puan verdi. 

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen 2. Trakya Köfte Şenliği, Trakya'nın ünlü köftecilerini, mutfak profesyonellerini, gurme ve yazarları bir araya getirdi. Trakyalı köfteciler, şenlik kapsamında Tekirdağ'a gelen Masterchef programının çekimlerine jüri olarak katılarak yarışmacıların yaptıkları köftelere puan verdi.

MASTERCHEF YARIŞMASINA JÜRİ OLARAK KATILDILAR

Trakyalı köfteciler, 2. Trakya Köfte Şenliği kapsamında Tekirdağ'a gelen televizyon ekranlarının ilgiyle izlenen yarışma programı Masterchef'in çekimlerine katılarak yarışmacıların yaptıkları köftelere puan verdiler. Programa jüri olarak katılan isimler arasında Tekirdağ'dan Köfteci Selim ve İki Kardeşler, Edirne'den Köfteci Osman, Kırklareli'den Küçük Musyafa Köftecisi, Lüleburgaz'dan Ahmetbey Köftecisi, Uzunköprü'den Köfteci Mustafa Alsat ve Hayrabolu'dan Çerkez Müsellim Pabuç Köftecisi Mahmut Yalçın yer aldı.

PANEL DÜZENLENDİ

Şenlik kapsamında "Et demek ot demek, ot demek Trakya demek - Trakya Köftelerinin Sırları" başlıklı bir panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Trakya'nın lezzetiyle ün yapmış geleneksel köftelerinin bölge için önemli bir marka değeri taşıdığını ve bu değerleri yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Moderatörlüğünü Yemek Kültürü Yazarı Gazeteci Aylin Öney Tan'ın yaptığı panele Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Öğr. Üy. Prof. Dr. İhsan Soysal, Kırklareli Üniversitesi (KÜ) Öğr. Üy. Dr. Ali Çakır, Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (Kırklareli DKKYB) Başkanı Bülent Oral ile Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Ahmetbey ve Uzunköprü'den köfte ustaları katıldı.

NKÜ Öğr. Üy. Prof. Dr. İhsan Soysal, "Hayvansal üretimde coğrafi işaretler" başlıklı sunumuyla konuyla ilgili yürütülen çalışmalarla ilgili bilgileri paylaştı.

YÜCİTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu; ideal coğrafi işaretler sisteminin kurulmasının büyük önem taşıdığını, bunun için Türkiye'nin ulusal tarım politikasının oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Kırklareli DKKYB Başkanı Bülent Oral, hem Trakya hem de Türkiye genelindeki et ve besi hayvanı yetiştiriciliği üzerindeki araştırma ve çalışmalardan elde ettikleri sonuçları paylaştı.

KÜ Öğr. Üy. Dr. Ali Çakır ise Trakya köfterlerinin lezzetinde bölgenin zengin hayvansal varlığı ve etlerinin kalitesine dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi.

Panele katılan Trakyalı köfteciler; et seçiminden yapım tekniklerine kadar kendilerine özgü geleneksel köfte hazırlama ve pişirme metodlarını anlattılar ve katılımcıların sorularını yanıtladılar. Edirne Jet Haber