TÜBİTAK 562 Personel Alacak! Üstelik KPSS Şartı da Yok!

TÜBİTAK 562 Personel Alacak! Üstelik KPSS Şartı da Yok!
TÜBİTAK tarafından yayımlanan ilana göre, kurum bünyesindeki açık pozisyonları doldurmak için 562 personelin alımı yapılacak. Önceki günlerde yayımlanan ilanın daha geniş kitlelere ulaşması için TÜBİTAK, başvuru süresini...

TÜBİTAK tarafından yayımlanan ilana göre, kurum bünyesindeki açık pozisyonları doldurmak için 562 personelin alımı yapılacak. Önceki günlerde yayımlanan ilanın daha geniş kitlelere ulaşması için TÜBİTAK, başvuru süresini de uzattı.

Peki, başvuru şartları neye göre belirlendi? Kimler başvuru yapabilecek, hangi kriterleri sağlamak gerekiyor ve hangi pozisyonlarda alım yapılacak? İşte tüm merak edilenler...

KPSS Şartı Olmadan 562 Personel Alınacak!

KPSS şartı uygulanmayan personel alımında, en az lise mezunu adayların değerlendirmeye alınacağı öğrenildi. İlan detayları ve kontenjan bilgileri ise TÜBİTAK'ın resmi internet sitesinde yayımlanarak duyuruldu.

TÜBİTAK bünyesinde Nisan ve Mart aylarında yayımlanan ilanlarla, en az lise mezunu olanların başvurabileceği 562 personel alımı yapılacak. 18 Nisan 2023'de (dün) Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruda, başvuru süresinin uzatıldığı bildirildi. İki farklı ilan için son başvuru tarihi 2 Mayıs 2023 olarak belirlendi.

Yalnızca TÜBİTAK Kariyer adresi üzerinden yapılan personel alımlarının süresinin uzatıldığına dair Resmi Gazete duyurusunda yer alan ifadeler ise şöyle oldu:

27 Mart 2023 tarihli ve 32145 sayılı Resmî Gazete'nin 48 - 63'üncü sayfalar arasında ve 3 Nisan 2023 tarihli ve 32152 sayılı Resmî Gazete'nin 40 - 49'uncu sayfalar arasında yayımlanan TÜBİTAK bünyesinde görev yapmak üzere Proje Personeli alımına ilişkin ilanların son başvuru tarihi 02/05/2023 tarihine kadar uzatılmıştır. İlan olunur.

TÜBİTAK 195 Personel Alımına Dair Detaylar

TÜBİTAK SAGE ve TÜSSİDE birimlerine toplamda 195 personel alımı yapacağını duyurdu. 3 Nisan 2023 tarihinde yayımlananan ilanda başvurular için adaylardan lise, ön lisans ve lisans mezunu olma şartı arandı.

Yapılan açıklamalar kapsamında da TÜBİTAK SAGE ve TÜSSİDE birimlerine; 132 araştırmacı, 3 teknik ve destek personeli, 38 Ar-Ge teknisyeni ve 10 usta alımı için kontenjanlar açıldı.

TÜBİTAK 376 Personel Alımına Dair Detaylar

Öte yandan TÜBİTAK BİLGEM, MAM, RUTE ve ULAKABİM birimlerine de 367 personelin alımının yapılacağı duyuruldu. Söz konusu alımların ise araştırmacı, teknik ve destek personeli, Ar-Ge teknisyeni kadrolarından yapılacağı bildirildi. İşte alımı yapılacak pozisyon ve personel sayıları:

  • TÜBİTAK BİLGEM 273 Personel: 227 araştırmacı, 46 teknik ve destek personeli
  • MAK 25 personel: 21 araştırmacı, 1 teknik ve destek personeli ve 3 Ar-Ge teknisyeni
  • RUTE 62 personel: 56 araştırmacı, 2 teknik ve destek personeli, 4 Ar-Ge personeli
  • ULAKABİM 7 personel: 7 araştırmacı

TÜBİTAK Personel Alımında Başvuru Şartları Neler? 

TÜBİTAK tarafından yayımlanan personel alımlarında başvuru şartları arasında aslında kamu görevlisi olma şartlarına benzer kriterler yer alıyor. TÜBİTAK'ta çalışmak üzere başvuru yapacak adayların taşıması gereken şartlar şöyle:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Adaylarda yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç çıkması
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak

Yabancı Dil Gerekiyor mu? 

Son olarak, TÜBİTAK'ın yayımladığı ilanda adaylardan İngilizce bilmesi de beklenecek. Yayımlanan tabloya göre adayların İngilizce yeterliliğini şöyle kanıtlaması gerekecek: