Türk-İş Başkanı Asgari Ücret İçin Rakamı Verdi!

Türk-İş Başkanı Asgari Ücret İçin Rakamı Verdi!
2023 asgari ücret görüşmelerinde takvim ve yol haritasının belirlenmesi için dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol bir araya geldi.Milyonlarca...

2023 asgari ücret görüşmelerinde takvim ve yol haritasının belirlenmesi için dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol bir araya geldi.

Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücreti görüşmelerinin ilki gerçekleştirilirken, 7 ve 14 Aralık'ta birer görüşme daha yapılacak.

'Arzu Ettiğimiz Rakam Olmazsa O Masada Olmayacağız'

1 Aralık'ta başlayan asgari ücret görüşmelerinde Türk-İş Başkanı'ndan ilk açıklama geldi. Ergün Atalay, bakanlık ve TİSK Başkanı'yla birlikte ortak karar verileceğini, ancak arzu ettikleri rakam olmazsa da o masada olmayacaklarını söyledi

7 Bin 785 TL Altını Kabul Etmeyecekler 

Açıklamalarına devam eden Atalay, 7 bin 785 TL altındaki herhangi bir rakamı kabul etmeyeceklerini ve bu miktarın 'kırmızı çizgi' olduğunu söyledi.

'İnsan Odaklı Bir Çalışma Gerekiyor' 

7 bin 785 TL'nin altını kabul etmeyeceklerini ve rakamın kırmızı çizgi olduğunu söyleyen Atalay, bu miktarın üzerine çıkılması gerektiğini belirtti. Ayrıca gıda artışının %138 olduğunu ve A'dan Z'ye her şeyin farkında olduklarını söyleyerek bunların göz önünde bulundurulması gerektiğini yineledi. Sendikaların, STK'ların ve işverenlerin insan odaklı bir çalışma yapmaları gerektiğini belirterek sözlerini belirtti.