Türkiye'de Bir İlk Olacak

Türkiye'de Bir İlk Olacak
Recep Gürkan: Bunu başarabilirsek Türkiye'de bir ilk olacağız.

Edirne Katı Atık Yönetim Birliğinin (EDİKAB) Ekim Ayı Olağan Toplantısı, Edirne Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının başkanlığını, Edirne Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Recep Gürkan yaptı. Toplantıda 9 gündem maddesi görüşüldü.

Recep Gürkan, Edirne Katı Atık Düzenleme Depolama ve Bertaraf Tesisleri bünyesindeki çöpten elektrik üretim tesisinin 25 Kasım 2018 tarihinden bu yana elektrik üretmeye devam ettiğini söyledi. Birlik bünyesinde her ilçeye en az bir çevre eğitim ya da katı atık eğitim parkı yapmayı düşündüklerini söyleyen Gürkan: "Gelecek kuşakların çevre ve çöp ayrışımı konusunda eğitilmesi gerekiyor. Bizim kuşak bunu kaçırdı ama gelecek kuşaklara bu eğitimi vermemiz gerekiyor. Bunu başarabilirsek, Türkiye'de bir ilk olacağız. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de bir birliğin bu anlamda atık eğitim tesisleri hiçbir yerde yok." dedi.

2020 BÜTÇESİ 1,3 MİLYON TL

Daha sonra EDİKAB'ın 2020 yılı gelir ve gider bütçeleri belirlendi. 2020 yılı bütçesinin; gelir ve giderlerin denk olarak 1 milyon 330 bin TL olması kararlaştırıldı.