Türkiye'nin Batısı ve Edirne İçin Çok Kuvvetli Sağanak Uyarısı!

Türkiye'nin Batısı ve Edirne İçin Çok Kuvvetli Sağanak Uyarısı!
Meteoroloji çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağış için uyardı. Hava sıcaklıkları artıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı bölgelerinde yaşanacak çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağış için uyarıda bulundu.

Meteorolojiden 9 Ocak 2019 Çarşamba günü saat 12.00'de yapılan 31 numaralı uyarıda; Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistem nedeniyle bu gece saatlerinden itibaren çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Yapılan uyarıya göre bu gece saatleri ile yarın (perşembe) Balıkesir'in batısı, Çanakkale'nin güneyi, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2); Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ın batısı, Çanakkale il merkezi, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış beklendiği ifade edildi.

Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

SICAKLIKLAR ARTIYOR

Edirne'de birkaç gündür devam eden dondurucu soğuklar yerini daha sıcak havalara bırakacak. Hava sıcaklıkları perşembe gününden itibaren 10 dereceye kadar çıkacak.

EDİRNE HAVA TAHMİNİ

10 Ocak 2019 Perşembe günü kuvvetli yağmurlu en düşük 7, en yüksek 10 derece.

11 Ocak 2019 Cuma günü yağmurlu en düşük 2, en yüksek 8 derece.

12 Ocak 2019 Cumartesi günü çok bulutlu en düşük -3, en yüksek 6 derece.

13 Ocak 2019 Pazar günü çok bulutlu en düşük -3, en yüksek 7 derece.

Hava durumunu güncel olarak takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.