Tutuklanan Görevlilerin İfadesi Ortaya Çıktı: 'Önce Köpek Bana Saldırdı'

Tutuklanan Görevlilerin İfadesi Ortaya Çıktı: 'Önce Köpek Bana Saldırdı'
Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan barınağında görevlinin bir köpeği kafasına kürekle vurarak öldürdüğüne dair görüntüler sosyal medyaya sızmıştı. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler sonrası tutuklanan iki zanlı...

Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan barınağında görevlinin bir köpeği kafasına kürekle vurarak öldürdüğüne dair görüntüler sosyal medyaya sızmıştı. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler sonrası tutuklanan iki zanlı Murat B. ve Sefa Ç.'nin ifadesine ulaşıldı.

Sağlık teknisyeni olarak barınakta çalıştıklarını söyleyen Murat B. o gün hayvanlara parazit aşısı yapacağını, bu sırada da köpeğin saldırması üzerine kürekle vurduğunu iddia etti.

'Panikle 2 Kez Daha Vurdum'

Murat B.'nin ifadesinde Sefa Ç'.'nin içeriden getirdiği köpeği tutamadığını, bunun üzerine köpeğin kendisine saldırdığını ve kürekle kafasına vurduğu yer aldı. Ayrıca Sefa Ç. köpeği kontrol altına aldıktan sonra da panikle 2 kez daha vurduğunu belirtti.

Bunun üzerine köpeğin şoka girdiğini söyleyen şahıs, tıbbi müdahalenin yapılıp kafesine konulduğunu söyledi. Ayrıca son durumundan haberi olmadığını ve bu olayla ilgili 3 günlük sağlık raporu olduğunu ekledi.

'Gereken Tedavileri Yaptık'

Diğer zanlı Sefa Ç. ise barınakta 2 aydır çalıştığını belirtti. Köpekleri parazit aşısı yapmak için ara koridora çıkardıklarını söyleyen Sefa Ç., köpeğin önce Murat'a saldırdığını, Murat'ın da kürekle vurduğunu söyledi. Bunun üzerine köpeğin sendelediğini söyleyen zanlı, aparat ile hayvanı yakaladığını, ancak Murat'ın 2 kez daha köpeğe vurduğunu belirtti. Daha sonra da köpeğin baygınlık geçirdiğini ve gerekli tedavileri yapıp kafese koyduklarını ekledi.