Ücretsiz Yabancı Dil Kursu İçin İmzalar Atıldı

Ücretsiz Yabancı Dil Kursu İçin İmzalar Atıldı
Edirne'de esnaf için hazırlanan ücretsiz yabancı dil kursunun protokolü imzalandı. Kurs aşvuruları yakında başlıyor.

"Dil Bil, Kendini Geliştir" projesinin imza töreni gerçekleştirildi.

Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan projenin imza töreni Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Projenin imza töreninde konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, son aylarda komşu ülkelerden gelen ziyaretçi sayısının arttığını ve turistlere daha iyi hizmet vermek için esnafın yabancı dil öğrenmesi gerektiğini söyledi. Esnaflar, turizmciler ve Edirne'de iş yapan herkesin Bulgarca ve Yunanca öğrenmek için talepte bulunmalarını istediklerini belirten Özdemir: "Biz onlara kurs açalım; esnafımız, gelen misafirlerimize daha iyi hizmet edebilecek dile kavuşmuş olsunlar. Biz teklifimizi yapıyoruz, esnafımızdan da bu talebi bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Zekeriya Bayrak hazırlanan protokolü imzaladı. Kursa katılmak isteyenler, başvurularını Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne 15-19 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. Edirne Jet Haber