TRAKYA'DA KARTLAR YENİDEN AÇILIYOR… NİYE?

TRAKYA'DA KARTLAR YENİDEN AÇILIYOR… NİYE?
Ulaş Demiray'ın köşe yazısı

ENEZ MEKTUBU

TRAKYA'DA KARTLAR YENİDEN AÇILIYOR… NİYE?

Ulaş DEMİRAY

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi PEKCANLI gazetelere konuşmuş.. “Genel merkez Trakya için ince eleyip sık dokuyacak” demiş.. Halbuki daha dün Edirne’den gelen haberlere göre Belediye önünde davullu zurnalı kutlama ekipleri hazır bekliyordu.. Galiba 5 yıldır yapılan hesaplar çarşıya uymadı.. Bırakın İlçeleri.. Edirne İl belediye başkan adaylarına bile “DUR-BEKLE dendi.

***

CHP Genel Merkezi’nin bu kararını nasıl yorumlamalıyız..? Bence özellikle Edirne için olayın özeti şu: Örgütsel yapının iğdiş edildiği, il ve ilçe örgütlerinin bilerek çalıştırılmadığı, bazı kişilere, daha 5 yıl önceden Adayımız sensin” diye söz verildiği için yeni adayların ortaya çıkmasının engellendiği, sonuçta örgüt dinamizminin, heyecanının karamsarlığa dönüştüğü bir ortam, bizzat PEKCANLI ve ekibi tarafından yaratıldı.. Gelinen noktada ve özellikle Edirne’de İl Yönetimince önerilen adaylar dikkate alındığında Genel Merkez’e güven vermedi ve Trakya’nın pek çok yerinde olduğu gibi, demek ki Edirne’de yaşanan hızlı erozyon Genel merkezin dikkatini çekti.. PEKCANLI bu tavırdan dersini almak ve utanmak yerine hala ahkam kesmeye devam ediyor.. Bu süreçte arkasında kim veya kimler var? Onu da zaman net olarak gösterecek..

***

PEKCANLI’nın şu zihniyetine bakar mısınız? Ne diyor PEKCANLI? “SEÇİMİ KİMLE KAZANACAKSAM, BEN ONUNLA YOLA DEVAM EDERİM”.. Bu bir EKMELEDDİN olayı değil de nedir..? Sen İl Örgütü olarak kazanacak ata oynamak yerine o kenti yönetebilecek,, CHP ideolojisini(!) benimsemiş, deneyimli, saygın, becerikli kişileri saptayıp ortaya çıkaracaksın, rekabeti sağlayacaksın, eğiteceksin, hazırlayacaksın ve onların kazanması için çalışacaksın… 5 yıl, yan gelip yatıp “Nasıl olsa Edirne’de %50'den fazla oyumuz var.. Oturduğumuz yerden seçim kazanırız” dediğinde gün gelir yediğin bu hurmalar senin yüzünden hepimizi tırmalar.. Bu hesabı yapanlar dönüp geriye bakmalı.. Edirne hiçbir zaman hiçbir partinin kalesi olmamıştır.. Edirne halkı hiçbir zaman, hiçbir partiye sonuna kadar biat etmemiştir. Edirne’de ve İlçelerinde AKP sopası gösterilerek toplanacak oylara artık eskisi kadar garanti diye bakmak sizi yanıltır..

***

Sn. PEKCANLI, geçtiğimiz günlerde Facebook’da bir paylaşımında “Edirne İl Binası’nı örgüte kazandırmakla gururlu olduğunu” yazdı. Ben de bir yorum yaparak, ”Örgütsüz Örgüt Binası”nın Enez’de, İpsala’da, hatta Keşan’da seçimi kazandırmaya yetmeyeceğini” yazdım.. Eleştiriye gelemedi.. Beni grubundan çıkardı.. “KIRAL ÇIPLAK” denmesine tahammül edemedi.. Enez ve İpsala’da CHP nin seçimi kazanması “Torbada keklik” falan değildir.. Gerçi Keşan’da yola yeni bir adayla yola çıkılırsa CHP seçimi rahatça kazanır.. Ama korkarım Sn. Mehmet ÖZCAN tekrar aday gösterilirse Genel merkezin yapamadığını Keşanlılar yapacak ve mutlaka gerek duyduğu değişimi sağlayacaktır..

Bu bir temenni midir? Hayır.. Görünen köye kılavuz gerekmiyor ama yine de seslendirmekte yarar gördüm..