Üniversite Öğrencileri Araştırıyor! KYK Yurt Ücretleri Ödenecek Mi?

Üniversite Öğrencileri Araştırıyor! KYK Yurt Ücretleri Ödenecek Mi?
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde bahar döneminin uzaktan eğitim ile tamamlanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahar döneminin uzaktan eğitim...

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde bahar döneminin uzaktan eğitim ile tamamlanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahar döneminin uzaktan eğitim ile devam edeceğini belirtilmesi ile birlikte, KYK yurtları ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Bu kapsamda, yurt ücretlerinin ödenip ödenemeyeceği merak konusu oldu.

Yurt Ücretleri Ödenecek Mi?

KYK yurt ücretleri ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ancak bahar döneminde uzaktan eğitim görecek öğrencilerinden yurt ücretlerinin talep edilmesi beklenmiyor.

Üniversiteler Uzaktan Mı?

Yükseköğretim Kurulu, Kahramanmaraş depreminin ardından üniversitelere dair açıklamada bulundu. YÖK'ün açıklamasında ”Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.” denildi.