Üniversiteler Son Durum! Üniversiteler Açılıyor Mu? Sorusuna YÖK'ten Yanıt

Üniversiteler Son Durum! Üniversiteler Açılıyor Mu? Sorusuna YÖK'ten Yanıt
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından saat 14.00'te 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan deprem sonrası depremzedeler KYK kurtlarına...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından saat 14.00'te 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan deprem sonrası depremzedeler KYK kurtlarına yerleştirilmişti. Bu kapsamda üniversiteler bahar dönemi için açılış tarihi süresiz olarak ertelenmişti.

Üniversitelerin ne zaman açılacağı, üniversitelerin açılıp açılmayacağı, üniversitelerin yüz yüze eğitime başlayıp başlamayacağı çok sayıda kişi tarafından merak ediliyordu. YÖK üniversitelerin açılıp açılmayacağına ilişkin merak edilen sorunun yanıtını verdi.

Üniversiteler Açılacak Mı?

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 akademik yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Özvar, üniversitelerin uzaktan eğitime geçirildiğini duyurdu. Buna göre; ülke genelinde 2023-2023 bahar dönemiyle kısıtlı olmak kaydıyla üniversiteler uzaktan eğitime geçti.

Başkan Özvar, Nisan ayında tekrar değerlendirme yapılacağı ve şartların uygun olması durumunda uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitiminde yapılabileceğini yani hibrit eğitim-öğretim sistemine geçilebileceğini dile getirdi.