Üniversiteler Tatil Edildi Mi? Uzaktan Eğitim Olacak Mı Merak Ediliyor!

Üniversiteler Tatil Edildi Mi? Uzaktan Eğitim Olacak Mı Merak Ediliyor!
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ili derinden etkiledi. Afetin ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, eğitim öğretime dair gelişmeler de pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda,...

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ili derinden etkiledi. Afetin ardından başlayan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, eğitim öğretime dair gelişmeler de pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu kapsamda, üniversitelerde uzaktan eğitim olup olmayacağı ve hangi bölümlerin uzaktan eğitim kapsamında yer alacağı araştırılıyor.

Uzaktan Eğitim Olacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, bahar döneminin uzaktan eğitim ile tamamlanacağını belirtti. Konuya ilişkin YÖK'un duyurusunda ise ”Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin uzaktan öğretim yoluyla tamamlanmasının uygun olduğuna karar verilmiştir. Uzaktan öğretime ilişkin ayrıntılar, bu kapsamda alınacak tedbirler, tıp, diş hekimliği gibi sağlık programları ile staj ve işyeri eğitimi ve benzeri hususlar ayrıca değerlendirilip önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.” denildi.

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 71 ildeki okullarda 20 Şubat itibariyle eğitim öğretimin başlayacağını belirtti. Depremin etkilediği 10 ilde ise 1 Mart'a kadar okullar kapalı kalacak. Bakan Özer, bu tarihin biraz daha ötelenebileceğini belirtti.