Üniversiteye Girişte Yeni Değişiklik

Üniversiteye Girişte Yeni Değişiklik
Üniversiteye giriş sisteminde yeni bir değişiklik yapıldı.

Üniversiteye giriş sisteminde yapılan değişiklik ile Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) kaldırılmış, yerine Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) getirilmişti.

YKS'nin ilk oturumunda adaylara 40 Türkçe ve 40 Matematik sorusundan oluşan Temel Yeterlilik Testi (TYT) uygulanacaktı. İkinci oturumda ise alan sınavları yapılacaktı. İki oturum aynı gün yapılacaktı.

YKS'de yapılan son değişiklikle birinci oturumun 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabahı, ikinci oturumun ise 24 Haziran 2018 Pazar günü sabahı yapılmasına karar verildi. Yani sınavın iki oturumu aynı gün yapılmayacak.

Dil sınavı ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılacak. İkinci oturumda ve dil sınavında sınav uygulaması ve soru şekli açısından bir değişikliğe gidilmedi.

Son değişiklikle birlikte TYT'deki soru sayılarında da değişti. 40 Türkçe ve 40 Matematik olarak açıklanan soru dağılımına 20 Sosyal Bilimler ve 20 Fen Bilimleri sorusu eklendi.

Böylelikle TYT'de 40 Türkçe ve 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya: 5 soru, Tarih: 5 soru, Felsefe: 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 5 soru),  40 Temel Matematik ve 20 Fen Bilimleri (Biyoloji: 6 soru, Fizik: 7 soru, Kimya: 7 soru) sorusu yer alacak. TYT'de 120 soru için toplam 135 dakika süre verilecek. Bir soruya ortalama 1,125 dakika ayrılacak. Edirne Jet Haber

Yükseköğretim Kurulundan yapılan açıklamada; TYT’nin Türkçe ve Temel Matematik yeterliliklerinin ölçülmesine ağırlık vermesi olumlu karşılanmakla birlikte, diğer derslerin kazanımlarının ihmal edilme sonucunu doğurabileceği endişesi ile TYT oturumunda, sosyal ve fen bilimleri kazanımlarının örtük olarak değil, açık ve müstakil bir şekilde sorulacağı belirtildi.

Açıklamada, en kısa sürede örnek soruların paylaşılacağı kaydedildi.