Uzunköprü İçin Guinness'e Başvuru

Uzunköprü İçin Guinness'e Başvuru
UNESCO Dünya Geçici Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Uzunköprü'nün 'Dünyanın en uzun taş köprüsü' olarak Guinness Dünya Rekorları'nda yer alması için resmi başvuru yapıldı. 

UNESCO Dünya Geçici Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Uzunköprü'nün "Dünyanın en uzun taş köprüsü" olarak Guinness Dünya Rekorları'nda yer alması için resmi başvuru yapıldı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine adını veren tarihi taş köprü 22 Nisan 2015'te UNESCO Dünya Geçici Kültür Mirası Listesi'ne alınmıştı.

Guinness Dünya Rekorları Türkiye Temsilciliğine yapılan resmi başvuru ile 2. Uzunköprü Kültür Sanat ve Tarım Festivali'nde tarihi köprünün rekor denemesi yapılacak. Yetkililer tarafından uzunluk ölçümü yapılacak olan tarihi köprünün rekoru, resmi belge üzerinde tescil edilmiş olacak.

UNESCO Dünya Geçici Kültür Mirası Listesi'ne alınması için büyük çaba harcanan tarihi taş köprü, Guinness Dünya Rekorları'na eklenerek "Dünyanın en uzun taş köprüsü" unvanı ile anılacak ve böylelikle Uzunköprü'nün tanıtımına katkı sağlanacak. EJH