Uzunköprü'de Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi Açıldı

Uzunköprü'de Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi Açıldı
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde belediye tarafından Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi açıldı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Uzunköprü Belediyesi tarafından Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi açıldı. Uzunköprü Belediyesi ve Uzunköprüspor Sosyal Tesisleri'nde açılan futbol akademisine 258 öğrenci kayıt yaptırdı.

İlçede öğrenim gören 7-14 yaş arasındaki öğrencilerin futbol bilgi ve becerilerinin gelişmesi, kötü alışkanlıklarından uzak durmaları ve şehir takımlarına futbolcu yetiştirilmesi hedefleriyle kurulan Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi açılışına Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında (8 Temmuz 2018) hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz, amcası Fatih Sel, dedesi ve babaannesi de katıldı.

Uzunköprüspor Teknik Direktörü ve Akademi Genel Koordinatörü Nejat Öntaş, destek olan herkese teşekkür ederek: "Burada yetiştireceğimiz evlatlarımız profesyonel olarak ülkemize hizmet edecekler." dedi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, sosyal demokrat belediyeciliğin gereğini bu defa sportif anlamda gerçekleştirdiklerini ifade ederek: "8 Temmuz tren kazasında kaybettiğimiz yavrumuz Oğuz Arda Sel ve babası Hakan Sel'in hatırasını bu şekilde yaşatmak istedik. Hayatını kaybeden her vatandaşımız bizim için özeldi. Küçük bir ihmal sonucu 25 vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü hala içimizde yaşıyoruz. Akademiye kayıt yaptıran öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize tüm spor malzemeleri ücretsiz olarak verilecek. Teknik ve idari kadro tarafından öğrencilerimizin spor ve eğitim profili sürekli olarak takip edilecek; yazılı ve sınavları için özel programlar uygulanacak ve futbol eğitiminin okula olan ilgisinin azalmasına izin verilmeyecektir." dedi.

Konuşmaların ardından Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz tarafından akademiye kayıt yaptıran öğrencilere Oğuz Arda Sel'in fotoğrafının yer aldığı tişört dağıtıldı.