Uzunköprü'de Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin Temeli Atıldı

Uzunköprü'de Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin Temeli Atıldı
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinin temeli atıldı.

Uzunköprü Belediyesi tarafından 6 dönüm alana projelendirilen 300 hayvan kapasiteli "Sahipsiz Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi"nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Belediye Meclis Üyeleri, oda ve borsa temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, hayvanseverler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Keşan yolu üzeri eski askeri cephaneliği alanında gerçekleştirilen temel atma töreninde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitler ile Uzunköprü-Halkalı seferi sırasında kaza yapan trende hayatını kaybeden vatandaşlar ile geçen hafta hayatını kaybeden EDHAYKO (Edirne Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği) Başkanı Nurhan Kalendar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen: "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği yapılan geçici bakımevlerinin amacı; sahipsiz sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılması, kısırlaştırılması, aşılanması, parazit tedavileri, işaretlenmesi ve sahiplendirilmesidir. Özellikle vurgulamak istediğim şudur: Geçici bakımevleri, sokak hayvanları için yaşamları boyunca kalacakları bir yer değildir. Hedefimiz; sahipsiz sokak hayvanlarının alındıkları ortama geri bırakılmasını sağlamak, can taşıyan sokak hayvanlarının yaşamlarını desteklemek, medikal ihtiyaçlarını karşılamak, insanları eğitmek ve hayvan sevgisini yaygınlaştırmaktır." şeklinde konuştu.

5953 metrekare alanda toplam 300 kapasiteli geçici bakımevi hakkında bilgi veren İşbilen: "Hayvan müşahede, hayvan karantina, yavrulu anne, hasta bakım kapalı ve yarı açık bölümleriyle hayvanlar için kulübeli açık yaşam alanları, ameliyathane, eczane, anestezi hazırlık, muayene odası, idari bina ve personel bölümlerinden oluşan geçici bakımevinin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

İşbilen; proje maliyetinin 1 milyon 126 bin 580 TL olduğunu, Tarım ve Orman Bakanlığında istihkak bedelinin %50'sinin hibe olarak karşılandığını anlattı. Edirne Jet Haber