Uzunköprü'ye 15 Günde 2 Ödül

Uzunköprü'ye 15 Günde 2 Ödül
Uzunköprü Belediyesi farklı yarışmalarda 2 ödül kazandı. 

Uzunköprü Belediyesi; Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması"nda "Başarı Ödülü"; Ege ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen yarışmada “Çevre Dostu Belediye Başkanı” ödülü aldı.

Antalya’da düzenlenen Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katılan Uzunköprü Belediyesi, bu yıl Tarihi Kentler Birliği tarafından 17'ncisi düzenlenen yarışmaya tarihi çeşmelerin restorasyonu projesi ile katılım gösterdi. 62 belediyeden 123 proje ve uygulamanın katıldığı yarışmada Uzunköprü Belediyesi, “Başarı Ödülü”nün sahibi oldu.

Tarihi Kentler Birliği tarafından her yıl düzenlenen Özendirme Yarışmalarında ödüle layık görülen Uzunköprü Belediyesi, 2015 yılında Uzunköprü Aziz Ioannis Kilisesi Restorasyonu Uygulama Ödülü, 2016 yılında Uzunköprü Eski Askerlik Şubesi Binası Restorasyonu Uygulama Ödülü ve 2017 yılında Uzunköprü Kent Müzesi ödül kazanarak her yıl ödüllerine bir yenisini eklemiş oldu.

"BU GURUR UZUNKÖPRÜMÜZÜN"

15 gün içerisinde Tarihi Kentler Birliği ile Ege ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından ödüllendirilen Uzunköprü Belediyesinin ödüllerini, Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen aldı. Başkan İşbilen: "Uzunköprü Belediyesi olarak, kültürel varlıklar ve sosyal projelerde olduğu gibi insan odaklı projelerimize devam ediyoruz. İlçemizdeki tarihi ve kültür miraslarını tek tek restore ederek ayağa kaldırmak bizim için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Sadece Tarihi Kentler Birliği tarafından değil, geçtiğimiz yıllar içerisinde Marmara Belediyeler Birliği ve Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen yarışmalarda da ödül kazanarak uygulama ve çalışmalarımız taçlandırılmıştır. Güneş Enerji Sistemi, seçim vaatlerimizde olmayan bir projeydi ancak var gücümüzle çalışarak yenilenebilir enerji üreten tesisi Uzunköprü’ye kazandırmış olduk. Ödüller bizleri sadece memnun ediyor, benim için en önemli ödül vatandaşımın gönlünde bu projelerin değer görmesi ve takdir edilmesidir. Bu gurur Uzunköprümüzün." dedi.