Vakıflarda Kira Zammı Düşürüldü

Vakıflarda Kira Zammı Düşürüldü
Alipaşa, Bedesten ve Arasta Çarşısı kiracılarına müjdeli haberi AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba verdi.

Edirne'de vakıflara ait taşınmazlarda 2020 yılı için yapılan kira zamlarında indirime gidildi. AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile birlikte vakıflara ait taşınmazlara yapılan kira zamlarının geri çekilmesi için mücadele verdiklerini ifade eden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Alipaşa, Bedesten ve Arasta Çarşı esnaf dernek başkaları ile yaptığı görüşmede kiracılara müjdeli haberi verdi. İba, yeni belirlenen kira bedellerini açıkladı.

Edirne'de Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazların her birinin ayrı ayrı ele alındığını; çarşıların ve dükkanların lokasyonu, müşteri yoğunluğu, iş hacmi gibi hususların değerlendirilerek eski ve yeni kiracılar arasındaki dengenin de korunarak kira bedellerinin tespit edildiğini belirten AK Parti Edirne İl Başkanı Belgib İba, yeni kira bedellerini açıkladı.

Selimiye Arastası ve Alipaşa Çarşısı'nda kira bedeli 1455 liraya kadar olan taşınmazların 2020 yılı kiralarının 1700 liraya çıkarılması, 1455 lira ve üzerinde olanların da tüketici fiyat endeksi 12 aylık ortalama artışı dikkate alınarak %16,81 oranında artırılmasına karar verildi.

Bedesten Çarşısı için iç ve dış dükkanlar ayrımı yapıldı ve dış dükkanlarda ise müşteri yoğunluğunun fazla olduğu cepheler farklı değerlendirildi. 1100 lira, 1300 lira ve 1700 lira bedeller dikkate alınarak 2020 yılı kira bedelleri belirlendi. İç dükkanlarda ise tüketici fiyat endeksi 12 aylık ortalama artışı dikkate alınarak değerlendirme yapıldı.

Bahsedilen çarşılarda 2019 yılı kirası 3000 lira ve üzeri taşınmazlarla ilgili olarak ise %3 ile %11 arasında artış yapılmasına karar verildi. 2020 yılı için yapılan bu uyarlama, 6098 Sayılı Borçlar Kanununa göre 5 yıl süreyle yürürlükte olacak. Buna göre önümüzdeki 5 yıl boyunca kira artışları, tüketici fiyat endeksi 12 aylık ortalaması dikkate alınarak gerçekleştirilecek.