Vali Özdemir, Edirne'den Ayrıldı

Vali Özdemir, Edirne'den Ayrıldı
Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Edirne Valisi Günay Özdemir için uğurlama töreni düzenlendi.

Valiler Kararnamesi ile Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Vali Günay Özdemir düzenlenen törenin ardından Edirne'den ayrıldı.

Edirne Valiliği hizmet binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde Edirne Valisi Günay Özdemir, yoğun bir katılımla il protokolü ve Edirnelilere veda etti. Törende konuşan Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler: "Bir Çin atasözü şöyle diyor; 'Gül verenin elinde gül kokusu kalır'. Sayın Valimiz, Edirne'de kim ile temas içerisinde olmuşsa, kim ile iletişim içerisinde olmuşsa gerçekten çok güzel izlenimler bıraktı. Ben kendisinde gördüğüm ulvi bir meziyeti aktarmak istiyorum. Odasına her girdiğimde Sayın Valim önünü ilikliyor ve bizi o şekilde karşılıyordu. Meslek yaşantımda böyle çok fazla ulvi davranış görmedim. Kendisi bize hakkını helal etsin." dedi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, veda konuşmasında şöyle konuştu:

"Edirne'yi bütün ruhumla ve vücudumla yaşadığıma inanıyorum. Bundan sonra hem ruhumla hem de bedenimle Edirne'deyim ve Edirneliyim. Edirne benim yaşantıma çok önemli katkılar sundu; bakış açımı, hayat felsefemi değiştirdi, medeniyet anlayışıma çok önemli katkılar sundu. Edirne, İstanbul'u fetheden medeniyetin kurulduğu şehir. O medeniyet öyle bir hale gelmiş ki; bütün dünyaya barışı getirmiş ve sizler de bu kadim medeniyetin bütün özelliklerini ruhunuzda, bedeninizde, şehrinizde taşıyorsunuz; gelenlere bunu aktarıyorsunuz. Bundan dolayı sizlere minnettarım. Biz olduğumuz için Edirne yok; Edirne olduğu için biz varız ki bu konuda da sadece sizlerin yaptığı işlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Asıl işleri yapan, Edirne'ye asıl sahip çıkan yine sizlersiniz. Ben Edirne'den ayrılmıyorum, bütün ruhum ve bedenim Edirne'de. Ben hüzünlü olarak gitmiyorum. Vefakarlığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah hayat yine bir yerlerde karşılaştırır." 

Resmi Gazete'de yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Edirne Valiliğine getirilen Ekrem Canalp için 05 Kasım 2018 Pazartesi günü valilik hizmet binası önünde karşılama töreni düzenlenecek.