Vatandaşların Google'da En Çok Neleri Aradığı Belli Oldu

Vatandaşların Google'da En Çok Neleri Aradığı Belli Oldu
Arama motorlarının en çok kullanılanı Google'da Türklerin ne arattığı uzun yıllardır en çok merak edilen konular arasında yer alır. Google'daki aramaların gerçek yaşamla alakalı olduğunu gözler önüne seren veriler yayınlandı.Hiç...

Arama motorlarının en çok kullanılanı Google'da Türklerin ne arattığı uzun yıllardır en çok merak edilen konular arasında yer alır. Google'daki aramaların gerçek yaşamla alakalı olduğunu gözler önüne seren veriler yayınlandı.

Hiç şüphesiz Türkiye'nin gündemini en çok ekonomi ile ilgili konular meşgul ediyor. Bu durum Google aramalarına da yansıdı. Geçim derdiyle boğuşan vatandaşın yaşadığı ekonomik kriz Google aramalarına yansıdı.

Google Trend verilerine bakıldığında Türkiye'nin ekonomik seviyesi gözler önüne serilmiş oldu.

Aile Destek Programı Arayışında Büyük Artış

Arama motorunun istatistiklerinde en çok aratılanlar arasında ekonomik olarak destek almak isteyenlere yardım sağlayan “Aile Destek Programı” yer aldı. Son 12 aya bakıldığında artış gösteren ve sosyal yardımlara yönelik yapılan aramalar şöyle:

- “Aile destek başvuru” başlığındaki yükseliş oranı ve “sosyal yardım başvurusu hizmeti”ndeki artış yüzde 5 bin olarak kaydedildi.

“Sosyal yardım alanlara bayram parası 2022” başlığını aratanların sayısı, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 5 bin artış gösterdi.

“Aile sosyal yardım paraları ne zaman yatacak?” başlığını Google üzerinden sorgulayanların sayısı, önceki yıla oranla yüzde 4 bin 800’lük yükseliş gösterdi.

“İBB’nin sosyal yardım başvurusu”nu sorgulatanların oranı da yüzde 5 bin olarak belirlenirken “e-devlet sosyal yardım başvuru hizmeti” başlığını aratanların sayısı yüzde 3 bin 100 oldu.

Sosyal yardımlardaki gibi “fatura desteği” için yapılan başvurulardaki artışlarda gözlerden kaçmadı. Google Trend verilerine göre, ‘doğalgaz’ kelimesi ile alakalı aramalar ve artış oranları şu şekilde:

- “Doğalgaz yardımı nasıl yapılır?” sorusunun cevabını arayanlar ile “Doğalgaz yardımı şartları”, “Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?” gibi başlığı aratanlardaki artış da yüzde 5 bin olarak kayıtlara geçti.

“e-devlet doğalgaz yardımı” başlığını aratanlardaki artı, önceki seneye oranla yüzde 5 bin arttı.