Volkswagen ID.7 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Volkswagen ID.7 Tanıtıldı! İşte Özellikleri
Yaklaşık bir yıllık teaser ve ipuçlarından sonra, 2025 Volkswagen ID.7 gizlenerek çarpıcı bir elektrikli sedan ortaya çıkarıyor. VW Arteon tasarımının bir evrimi olan yeni ID.7, belki de VW'nin EV'lerinin en iyi görünenidir....

Yaklaşık bir yıllık teaser ve ipuçlarından sonra, 2025 Volkswagen ID.7 gizlenerek çarpıcı bir elektrikli sedan ortaya çıkarıyor. VW Arteon tasarımının bir evrimi olan yeni ID.7, belki de VW'nin EV'lerinin en iyi görünenidir. Daha da iyisi, Volkswagen serisindeki en uzun menzilli elektrikli otomobili oldu. Birlikte, bu, ID.7'yi çekici bir EV seçeneği haline getiriyor ve önceki pille çalışan Volkswagen'lerin yanlışlarını düzeltmeye yardımcı olabilir.

volkswagen-id-7-tanitildi-iste-ozellikleri

Volkswagen ID.7 kabini etkilemek için dekore edildi

Geleneksel dört kapılı bir tasarıma sahip olmasına rağmen, Volkswagen ID.7'nin kabini etkilemek için dekore edilmiştir. Hatchback tasarımı, tıpkı yerini aldığı gazla çalışan Arteon gibi, hem mükemmel arka bagaj alanı hem de arka baş mesafesi sağlıyor.

Bu arka koltuklar, kargo alanını daha da genişletmek için düz olarak katlanıyor, ancak şu anda resmi ölçümler hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Bununla birlikte, Car and Driver'a göre, gazla çalışan VW liftback, 27,2 fit küp kargo alanı sunuyor ve 56 küpün üzerine genişletilebilir. ID.7'nin benzer iç boyutlar sunmasını bekliyoruz.

volkswagen-id-7-tanitildi-iste-ozellikleri

İlk fotoğraflar, yeni Volkswagen ID.7 EV'deki bir dizi teknolojiyi gösteriyor. Volkswagen'in uzun menzilli elektrikli aracı, sürücü koltuğuna doğru eğilen 15 inçlik bir bilgi-eğlence sistemine sahiptir. Ne yazık ki VW, fiziksel düğmeleri kabinden kaldırmaya kararlı görünüyor. Yalnızca tehlike ışıklarında gerçek bir düğme bulunur, geri kalan her şey ekranda görünür.

volkswagen-id-7-tanitildi-iste-ozellikleri

Ayrıca, yeni ID.7, büyük bir ekran yerine küçük bir gösterge grubuna sahiptir. Şimdiye kadar, başka bir şey olmadan bir dijital hız göstergesi ve menzil göstergesi barındırıyor gibi görünüyor. Kabin tasarımını basitleştirirken, aynı zamanda orta gösterge ekranının diğer sürüş bilgilerinin birincil kaynağı olduğu anlamına gelir.

volkswagen-id-7-tanitildi-iste-ozellikleri

Bu VW için yanlış bir adım gibi geliyor. Çift dijital ekran, ortadaki medya ekranından navigasyon ve güvenlik verilerini ayırmak için mükemmeldir. Tek bir ekrana güvenmek garip bir seçimdir. Şüphesiz, 15 inç büyük bir ekrandır ve yatay yerleşimi, çok yer kaplaması anlamına gelir. Çizginin çok yukarısına yapışıyor ve genel olarak biraz sonradan düşünülmüş gibi görünüyor. Ekranı bir inç daha aşağı monte etmek, daha doğal görünmesini sağlar.

volkswagen-id-7-tanitildi-iste-ozellikleri

Bununla birlikte, artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı VW ID.7'de standart olarak gelirken, masajlı koltuklar gibi lüks özellikler isteğe bağlı ekstralar olacaktır. Ayrıca, sürücü yardımı teknolojisi, acil durum frenleme ve uyarlanabilir seyir ile birlikte otomatik şerit değiştirmeyi içerecektir.

volkswagen-id-7-tanitildi-iste-ozellikleri

Volkswagen Binek Araç CEO'su Thomas Schäfer konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Bu noktada, "ID.7 üst düzey konfor ve uzun menzil sunuyor. 2026 yılında pazara sunacağımız 25 bin Euro'nun altındaki giriş seviyesi ID. modelinden, ürün gamındaki en üst model olan ID.7'ye kadar uzanan elektrikli otomobillerimizle, Avrupa’da en geniş elektrikli ürün gamını biz sunacağız. Hedefimiz 2030 yılına kadar Avrupa'daki satışlarımızın yüzde 80’inin elektrikli olması. 2033 yılından itibaren Volkswagen Avrupa'da sadece elektrikli araç üretecek." dedi.