Yabancı Turistler Edirne'den Vaz mı Geçiyor?

Yabancı Turistler Edirne'den Vaz mı Geçiyor?
Yabancı turistlerin Edirne'den alışveriş yapmayarak başka il ve ilçelere yönelecekleri duyumları var. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen turistlerin en çok alışveriş yaptıkları işyerlerine denetim gerçekleştirildi. Hijyene uymayan işyerlerine tutanak tutuldu, barkod sistemine uymayan 300 ürüne el konuldu.

Edirne Belediyesi Gıda Denetim Birimi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası; özellikle Yunan ve Bulgar turistlerin uğrak yerleri haline gelen, yoğun olarak alışveriş yaptıkları Bostanpazarı ve Hal civarında denetim gerçekleştirdi.

YABANCI TURİSTLER EDİRNE'DEN VAZ MI GEÇİYOR?

Denetimlere katılan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde en az etkilenen esnaf grubunun Edirne esnafı olduğunu söyledi. Durumun komşu ülkelerden gelen turistlerin Edirne'den alışveriş yapması olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu: "Valiliğe, turizm hattına ve belediyemize yapılan şikayetlerden birçok sıkıntımız olduğunu anlıyoruz. Gelen yabancıların kendi aralarındaki iletişimlerinde Edirne'den alışveriş yapmayarak başka il ve ilçelere yönelecekleri şeklinde duyumlar alıyoruz. Bunun önüne geçmek zorundayız. Bu durumda Edirne esnafımız, bu krizi çok derinden hissedecektir. İstiyoruz ki Edirneli esnafımız, kendileri için yapılan işlere destek versin ve doğru, hijyenik, kaliteli gıdaya ulaşım konusunda bizlere destek versin. Her zaman şunu söylüyorum: Turizm altın yumurtlayan bir tavuktur. Lütfen tavuğu kesip içindeki altınları almaya çalışmayalım. Kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım." diye konuştu.

Denetimlerde Tarım İl Müdürlüğünün barkod sistemine uymayan 300 adet 5 litre zeytinyağına el konuldu ve temizliğe, hijyene dikkat etmeyen, ruhsatın dışında satışlar yapan esnaflara tutanak tutuldu ve eksikliklerin düzeltilmesi için 1 hafta süre verildi.