Yaralı Olarak Bulunan Sokak Köpeği Artık 200 Koyunun Bekçisi

Yaralı Olarak Bulunan Sokak Köpeği Artık 200 Koyunun Bekçisi
Edirne'de yaralı olarak bulunan sokak köpeği, yeni evinde 200 koyunun bekçisi olacak.

Edirne'de Yıldırım Mahallesi'nde çamura saplanmış olarak bulunan ve ayaklarında yaralar olan sokak köpeği artık 200 koyuna bekçilik yapacak.

20 Ağustos 2018 tarihinde gelen bir ihbarı değerlendiren Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'na bağlı ekipler, alabaş cinsi sokak köpeğini çamura saplanmış olarak bulmuştu. Bacaklarında yaralar bulunan sokak köpeği, Edirne Sokak Hayvanları Barınağı'nda tedavi altına alınmıştı. Yaklaşık 2,5 ay sonra eski sağlığına kavuşan sokak köpeği artık yeni evinde yaşayacak.

Köpek sahiplenmek için Edirne Sokak Hayvanları Barınağı'na gelen Hüseyin Çağlar isimli vatandaş, alabaş cinsi sokak köpeğini sahiplendi. Edirne'nin Süloğlu ilçesine bağlı Keramettin Köyü'nde yaşayan Çağlar, 200 koyununun olduğunu ve onlara bekçilik yapacak bir köpek aradığını söyledi. Alabaş cinsi sokak köpeğini çok beğendiğini belirten Çağlar: "Buraya geldiğinde çok kötü haldeymiş. Veteriner hekimlerimiz tarafından tedavi edilen sokak köpeği şu anda çok sağlıklı. Adını Akbaş koydum. Akbaş artık benimle birlikte yaşayacak, 200 koyunuma bekçilik yapacak. Benim de gözüm arkada kalmamış olacak. Birlikte çok iyi anlaşacağımızı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu; duyarlılığından dolayı Hüseyin Çağlar'a teşekkür ederek, köpek sahiplenmek isteyen herkesi Edirne Sokak Hayvanları Barınağı'na davet etti.