Yaya Yolu mu Araç Yolu mu?

Yaya Yolu mu Araç Yolu mu?
Kısa yoldan gitmek isteyen araçlar, yaya yolundan geçiyor. Yayaların kullandığı yol, taş dubalar kaldırılınca araç yoluna döndü.

Edirne'de 1. Murat Mahallesi'nde Atatürk ve İsmet İnönü heykelinin bulunduğu kavşakta, Bim marketin önündeki yaya yolunda bulunan taş dubaların kaldırılması sebebiyle bu yaya yolunda araç trafiği oluşmaya başladı.

Eskiden yaya yolunun giriş ve çıkışında araçların girmemesi için taş dubalar bulunurken; şu an yolun bir tarafındaki taş dubalar yerinde değil. Bunu fırsat bilen bazı araç sürücüleri ise dönel kavşaktan Shell benzinlik tarafına dönmek istediğinde dönel kavşağa girmeden, bu yaya yolundan geçiyor.

Konuyla ilgili olarak Edirne Jet Haber'e konuşan bir vatandaş: "Sanıyorum ki buradaki Bim market, kamyonunun girebilmesi için taş dubaları kaldırmış. Bu nedenle yayaların yürüdüğü bu yola araçlar giriyor. Marketten alışverişini yapıp çıkan vatandaşlar dalgın olabilir, sonuçta burası kısa süre öncesine kadar yaya yolu idi. Ama araçlar hiç aldırış etmeden buradan geçiyor. Bugün az kalsın bir araç bana çarpıyordu. Bim market, mal kamyonu geleceği zaman bu taş dubaları kaldırabilir ama diğer zamanlarda dubalar yerinde olmalı." şeklinde konuştu.

Aynı kavşakta aynı sorunu yaşadığını belirten vatandaşlar bu durumun çözüme kavuşturulmasını, yolun yaya yolu mu yoksa araç yolu mu olduğunun netleştirilmesini talep ediyor.