Yeni Güzergahlar Davalık Oldu

Yeni Güzergahlar Davalık Oldu
Toplu taşıma güzergahlarında değişiklik yapılmasıyla ilgili alınan kararın iptal edilmesi için idare mahkemesine başvurdular.

Edirne Ulaşım Kooperatifi, Edirne Belediyesi Meclisi'nde toplu taşıma güzergahlarında değişiklik yapılmasıyla ilgili alınan kararın iptal edilmesi için idare mahkemesine başvurdu.

Edirne Adliyesi önünde açıklama yapan Edirne Ulaşım Kooperatifi Başkanı Aytaç Dilci, Edirne Belediye Meclisi'nde 13 kararın tek bir oylamayla verildiğini belirterek: "Suç duyurusunda bulunma nedenimiz, tek bir defa oylanarak 13 tane karar verilmiş olması. Çünkü belediye meclisinde her kararın ayrı ayrı oylanması gerekir. Bu kararın altında imzası olanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Edirne Belediyesi, uzun zamandan beri ETUS, Edirne'nin sahibiymiş gibi hareket ediyor. Çıkarttığı bütün hatları kendi çalışma yönetmeliğine aykırı bir şekilde ETUS'a veriyor. Belediyenin minibüs çalışma yönetmeliğinde 'Açılan hatlarla ilgili talep toplanır, talep fazlaysa bununla ilgili kura çekilir ve her hatta çalışacak araç sayısı belirlenir.' deniyor." dedi.

Edirne Ulaşım Kooperatifinin daha önce Yıldırım - Yeniimaret'ten geçen ve yeni hastaneye kadar giden 5-C nolu hatta çalıştıklarını anlatan Dilci: "Bu sistemle birlikte hattımız iptal edildi. Biz diyoruz ki; Edirne Belediyesi bütün minibüsçülere eşit davransın. Bu hatlar ETUS'a bedelsiz veriliyor. Belediyenin herhangi bir şeyi bir kişiye bedelsiz vermesini doğru bulmuyoruz. Biz şuanda Yıldırım'dan Merkez'e kadar çalışıyoruz." açıklamalarında bulundu.