"Yeni Parti Kasım Sonunda Kurulacak"

"Yeni Parti Kasım Sonunda Kurulacak"
Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partiyle ilgili çalışmaların devam etiğini belirtti.

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partiyle ilgili çalışmaların devam etiğini belirterek, kurucular ve kadrolara ilişkin temaslarının sürdüğünü bildirdi. Okutan, yeni partinin kasım ayı sonuna doğru kurulabileceğini ama bu takvimin gelişmelere bağlı olarak değişebileceğini ifade etti.

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan: "Biz kadro ve diğer hazırlıklar bakımından da çalışmalarımızı huzlandırabilecek ve hemen sonuçlandırabilecek durumdayız. İlk temaslar, ilk turlar bu manada yapıldı. Bunun içine grup kurma da dahildir. Biz seçimin zamanında yapılabileceğini değerlendirerek daha dikkatli davranıyoruz. Kadroları oluştururken, bütçe oluştururken, diğer temaslarımızı yaparken dikkatli ve özenli hareket ediyoruz." dedi.

Okutan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Meral Akşener'in öncülüğünde yeni bir parti kurmak için harekete geçmeleriyle birlikte büyük bir teveccüh ve ilgiyle karşılaştıklarını ancak aynı zamanda saldırıların da artmaya başladığını dile getirdi. Okutan, eleştiriyi siyasetin bir gereği olarak gördüklerini, ancak siyasi eleştiri yerine Akşener'in kadın kimliğine yönelik edep ve ahlak dışı beyanlarla karşılaşmaya başladıklarını ifade etti. Okutan: "Önce 'Kem söz sahibine aittir' diyerek bunları kale almadık. Ancak bu saldırılar artmaya başladı. İşin en üzücü tarafı, bu edep ve ahlak dışı saldırıların sahiplerinin kadın kimliğine en çok saygı göstermesi beklenen İslamcı kimlik taşımasıdır. Ne Müslümanlığa ne örf ve adetlerimize sığmayan bu saldırıların hiçbir siyasi gerekçesi ve izahı olamaz." dedi.

Ahlak ve maneviyatın çöktüğü bir toplumda hukukun, adaletin, hak ve özgürlüklerin olmayacağını ifade eden Milletvekili Okutan: "En tepedekiler kendilerini sadece hukukun değil ahlakın da üstünde ve dışında görmeleri halinde ülkenin geleceği yer burasıdır." dedi.

"SEÇİM ATMOSFERİNDE GRUP SAYISININ ÇOK ÜZERİNDE BİR SAYIYA ULAŞABİLİRİZ"

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Okutan, Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partiyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kurucular ve kadrolara ilişkin temaslarının sürdüğünü bildirdi. Okutan, yeni partinin kasım ayı sonuna doğru kurulabileceğini ama bu takvimin gelişmelere bağlı olarak değişebileceğini ifade etti.

Okutan; "Grup kuracak sayıya ulaşabileceğinizi düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya; temaslarının olduğunu, belli bir mesafeye gelindiğini ve seçim atmosferine girilmesi halinde grup sayısının üzerinde bir sayıya ulaşabileceklerini ifade etti.

Okutan; "OHAL sürecinden bir endişeniz var mı?" şeklindeki soruyu cevaplandırırken de, bu dönemde kaygan bir zeminin olduğunu ifade ederek: "OHAL şartlarını da dikkate alarak daha dikkatli, daha temkinli ve kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

"ERKEN SEÇİM DAHİL HER TÜRLÜ HAZIRLIĞIMIZ VAR"

Okutan; "Amblem ve isim konusunda bir netlik sağlandı mı?" şeklindeki bir soruyu da şöyle cevaplandırdı: "Biliyorsunuz bizim için 20 Haziran'daki mahkeme önemliydi ama maalesef beklentimiz gerçekleşmedi. Üst kurul delegelerimiz imza verdikleri için soruşturmalar geçirdi, takibata uğradı, partiye sızmaktan soruşturma geçirdi. Dolayısıyla böyle bir mahkeme kararı çıkınca biz artık burada bir umudumuzun olmadığını gördük. İstişarelerimiz oldu. O istişarelerimizde yüzde doksanı aşan bir oranda yeni parti kurulmasına ilişkin bir yaklaşım ortaya kondu. Biz de şimdi bu süreçten sonra parti büyüklerimizle, vekillerimizle istişarelerimizi sürdürme aşamasındayız. Tabii siyaset açısından, demokratik düzen açısından kaygan bir zemin var. Demokratik ölçüler açısından da toz dumana katılmış bir iklim söz konusu. Bütün vatandaşlarımız korkuyor. Biz de bu manada daha temkinli adımlar atmaya kendimizi mecbur hissediyoruz. Bir taraftan istişare sürecimiz tamamlanırken, bir taraftan yeni isimler ve yeni kadrolar için temaslarımız sürüyor. Bir taraftan bütün akademik çevremizle bizim dünyamızla buluşabilecek akademik fikri zemin çalışmamız da sürüyor bu gelişmelere de bağlı olarak. Yarın kimse bilmiyor, Sayın Başbakan da bilmiyor seçim olabileceğini. Diyelim ki karşımıza bir erken seçim çıkarsa o durumlara da bir hazırlığımız var. Ama biz sindire sindire, iklimin kaygan bir zemin oluşturması ve toz duman olması dolayısıyla daha dikkatli, emin adımlarla ve dikkatli çalışmalarla süreci götürüyoruz."

"DİKKATLİ VE ÖZENLİ HAREKET EDİYOR, EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ"

Milletvekili Okutan; "Erken seçim olursa başka bir partiye mi intisap edeceksiniz?" sorusuna karşılık olarak "Biz kadro ve diğer hazırlıklar bakımından da çalışmalarımızı hızlandırabilecek ve hemen sonuçlandırabilecek durumdayız. İlk temaslar, ilk turlar bu manada yapıldı. Bunun içine grup kurma dâhildir. Biz seçimin zamanında yapılabileceğini değerlendirerek daha dikkatli davranıyoruz. Kadroları oluştururken, bütçe oluştururken, diğer temaslarımızı yaparken dikkatli ve özenli hareket ediyoruz." şeklinde cevap verdi. EJH