Yeni Virüs Korkusu: Covid-19'u Hatırlattı

Yeni Virüs Korkusu: Covid-19'u Hatırlattı
İngiltere'de meydana gelen ve hızla çoğalan Omicron'un alt varyantı olan Eris, Covid-19 pandemisini tekrar akıllara getirdi.

Prof. Dr. Ayşe Willke Topcu, İngiltere’de gerçekleşen ve hızla çoğalan Omicron'un alt varyantı olan Eris virüsüyle hakkında “Bitti sandığımız anda Covid kılık değiştirerek yani yeni varyantlarla yine karşımıza çıkıyor. Yeni varyant Eris’in özellikle sinema gibi kapalı alanlarda kalma oranının çoğalmasıyla yayıldığı gözlemleniyor. Sinemamıza da, konserimize de tiyatromuza da gidelim tabi ki ama lütfen özellikle kapalı ve kalabalık ortamlarda maske, mesafe ve hijyen kullarına uyalım" şeklinde ifade etti.

Eris Virüsü'ün Belirtileri

Eris’in Omicron varyantı ile benzerlik taşıdığının altını çizen Topcu, şu belirtiler gerçekleşmesi durumunda muhakkak bir sağlık kuruluşuna gitmelisiniz çağrısını duyurdu:

“Eris de Omicron varyantıyla benzer şikâyetlerle kendini açığa çıkarıyor. Eğer burun akıntısı, baş ve boğaz ağrısı, hapşırma, nefesde darlık, koku ve tat kaybı, ateş, öksürük, ses kısılması, kas ağrısı, halsizlik duygusu ve aşırı yorgunluk gibi belirtiler varsa hemen bir hastaneye ve hekime başvurmalısınız.”