Yenileri Dikildi

Yenileri Dikildi
Merkez Bankası Edirne Şubesinin bahçesindeki ağaçların kesilmesinin ardından bahçeye 4 çam ağacı dikildi.

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, Merkez Bankası Edirne Şubesi bahçesinde kesilen ağaçların peşini bırakmadı. Merkez Bankası Edirne Şubesinden yapılan açıklamada, kesilen ağaçlar yerine 4 çam ağacının dikildiği belirtildi.

Merkez Bankası Edirne Şubesi önündeki ağaçların geçen günlerde kesilmesi, çevrecilerin tepkisine neden olmuştu. Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği, işin aslını ve yasallığını öğrenmek üzere Merkez Bankası Genel Müdürlüğüne dilekçe ile başvurdu. Dilekçeye Merkez Bankası Edirne Şube Müdürlüğünden yazılı cevap geldi. 

Açıklamada; söz konusu ağaçlarla ilgili işlemlerin 30 Ocak 2015 tarihinde yaşanan doğal afet sonrasında ve yıllar itibarıyla yaşanan olumsuz hava koşullarıyla gerçekleşen büyük felaketlerden Edirne'deki diğer ağaçlar gibi Merkez Bankasının bahçesinde bulunan ağaçların da etkilendiği belirtildi. Ağaçların insanlara ve çevreye zarar verebilecek olması nedeniyle ilgili makamlara başvurulduğunun belirtildiği açıklamada: "Edirne'de 30 Ocak 2015 tarihinde yaşanan yoğun sağanak yağmur ve eşliğinde hızı saatte 110 km'ye ulaşan fırtınada Edirne Şubesi binası önünde bulunan ağaçların köklerinin oynadığı ve ağaçların devrilmek üzere bulundukları, yola düşüp çevreye ve şube binasına zarar vermelerinin muhakkak olduğu saptanmıştır. Hatta bu büyük fırtınada devrilen ağaçların bahçemiz tarafında devrilmiş olmasıyla büyük bir tehlike şans eseri atlatılmıştır." dendi.

Açıklamanın devamında 21 Temmuz 2017 tarihinde devrilmesi sağlanan 3 ağaç yerine şube güvenlik politikalarında ifade edilen talimatlara uygun olarak 24 ve 28 Temmuz tarihlerinde 4 çam ağacı dikildiği ifade edildi. EJH