"Yerli Malı Haftası Kutlamanın Ne Anlamı Kaldı?"

"Yerli Malı Haftası Kutlamanın Ne Anlamı Kaldı?"
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Yerli Malı Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Yerli Malı Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yerli Malı Haftasıyla ilgili açıklamada bulunan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Yerli Malı Haftasının her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında tüm okullarda kutlanan özel bir hafta olduğunu söyledi. Yerli Malı Haftasının 1946 yılından bu yana kutlandığını ifade eden Demirkıran: "Böyle bir haftanın kutlanmasında maksat, yerli üretimimiz olan malların tüketimini arttırmaktır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılır. Budan maksat, İnsanların parasını, malını eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve kullanmasında tutumlu olmalarıdır." açıklamasını yaptı.

71 yıldır her sene kutlanan bu etkinliğin ekonomik olarak ne getirip ne götürdüğünü soran Demirkıran: "Şimdi bir an düşünelim. 71 yıldır her sene kutlanan bu etkinlik ekonomik olarak ne getirdi ne götürdü! Acaba bunun hesabını yapan oldu mu, merak ediyoruz doğrusu. Çünkü bizim bildiğimiz tutumlu olmak yılda sadece bir haftaya sığdırılacak bir olay değil, sürekli olmaktır. Zira bizim kültürümüzde israf yoktur. Tutum deniliyor. Toplum olarak ne kadar tutumluyuz? Yatırım deniliyor. 71 senedir ne kadar yatırım yapıldı?  Bu konuda işe bizimle beraber başlayan birçok ülke bizi fersah fersah geride bıraktı. Tür Malları haftası deniliyor. Piyasada satılan malların ne kadarı Türk malı? Tarım ülkesi olan Türkiye eti, fasulyeyi, nohudu dahi ithal ediyorsa bu haftayı kutlamanın ne anlamı var?" şeklinde konuştu.

Demirkıran, açıklamasının sonunda: "Toplum eğitilmeden, israfın haram olduğu öğretilmeden, gerekli yatırımlar yapılmadan, İnsanımızın ihtiyacı olan ürünler kendi ülkemizde üretilmeden Tutum, Yatırım ve Türk malları Haftasını kutlamak kendimizi avutmaktan öte geçmez. Bu durum devam ettiği sürece ülkemiz de, insanımız da sömürülmeye mahkumdur." dedi. Edirne Jet Haber