Yumurta Silah Sayıldı

Yumurta Silah Sayıldı
Fotoğraf çekilmek istediğini belirterek yanına gelerek Belediye Başkanı Gürkan'ın gözüne yumurtayla vuran eski belediye işçisi Görkem Huslu, ilk duruşmada tahliye edildi. 

Fotoğraf çekilmek istediğini belirterek yanına gelerek Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın gözüne yumurtayla vuran eski belediye işçisi Görkem Huslu, ilk duruşmada tahliye edildi. Gürkan dışına kendisinden şikayetçi olan iki kişinin aslında kendisine şiddet uyguladıklarını belirten Huslu, mahkemeye bir görüntü CD'si verdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kadınlar Günü'nde Kırsalın Doğal Pazarı'nı ziyaret ederek kadınların Kadınlar Günü'nü kutlamıştı. O anda fotoğraf çektirmek istediğini belirterek Gürkan'ın yanına gelen Görkem Huslu, Gürkan'ın gözüne yumurtayla vurmuştu. Yaşanan olay sonrasında Gürkan şikayetçi olmuştu. Huslu yakalanarak tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Hakkında basit yaralama suçundan kamu davası açılan Huslu, dün hakim karşısına çıktı. Edirne 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya müşteki sıfatıyla Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gürkan'ın makam şoförü Olkan Bayır ve Nedim Mercan katıldı.

Eski belediye işçisi olduğu öğrenilen Görkem Huslu, ilk kez çıktığı hakim karşısında kendisini: "Ben Gürkan'a saldırmadım, yumurta atarak Anayasadaki protesto hakkımı kullandım." diyerek savundu. İddianamede yumurtanın silah sayıldığı davada Gürkan'ın şikayetini geri çekmesi üzerine Huslu için tahliye kararı verildi. Mahkeme hakimi sanığa: "Uslu ol, bir daha içeri girmezsin." diye nasihat etti.

Görkem Huslu hakkında düzenlenen iddianamede Huslu'nun TCK 86/3 maddesine göre cezalandırılması talep edildi. Mahkeme salonunda hazır bulunan Huslu, savunmasında geçmeden önce olay anını gösteren görüntülerin yer aldığı bir CD'yi mahkemeye sunarak izlenilmesini talep etti. Huslu: "İzniniz olursa bu CD izlendikten sonra savunmamı yapmak isterim. Dosya içerisinde görüntüler kesilmiş." dedi.

"ANAYASAL HAKKIMI KULLANDIM"

İddianamede yazılı hususların birçoğunun doğru olmadığını söyleyen Huslu, savunmasında: "İddianamede suçu kamu görevlisine karşı görevinden dolayı işlediğim iddia edilmiş ise de müşteki Recep Gürkan atanmış bir kişi olmayıp, seçilmiş bir kişidir. Ben sadece Anayasadan kaynaklanan protesto hakkımı kullandım. İddianamede anlatıldığı gibi müştekinin yanına giderek eylemi gerçekleştirmedim." dedi.

Gürkan'ın, kendisinin yumurta sattığı standa gelerek kendisine hitaben "Nihayet sesini kesebildik mi?" diye sorduğunu söyleyen Huslu: "Ben buna sinirlendim ancak fotoğraf çektirmekteki amacım tezgahımın reklamını yapmaktı. Müşterilere yumurta sattığım için de elimde yumurta vardı. Ben müştekiye vurmadım. Ayrıca diğer müştekilere vurduğum iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum. Recep Gürkan'ın yanında bulunan kişiler ve pazaryeri güvenlik görevlileri beni yakalayarak tezgahın üzerine yatırdılar. Ben elimi başımın üzerine koyarak kendimi korumaya aldım. Kimseye vurmadım." dedi. Yumurtanın iddianamede silahtan sayılan bir vasıta olduğunun belirtildiğini söyleyen Huslu: "Yumurtanın saldırıya elverişli bir vasıta olduğunu düşünmüyorum." dedi.

GÜRKAN: "ANNESİYLE KONUŞUP İŞTEN ÇIKARDIM" 

Gündem Gazetesinden İlkyaz Savaş'ın haberine göre; davada müşteki sıfatıyla yer alan Recep Gürkan, beyanında sanık Huslu'nun anlattığı şekilde bir konuşma geçmediğini ifade etti. Sanığın annesinin 2016 yılında kendisinden oğlunu işe almasını talep ettiğini ifade eden Gürkan, Huslu'nun bir süre Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde çalıştığını, burada sorunlar yaşanması üzerinde annesinin görev yaptığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde 2017 yılının Ocak ayında işe başladığını ve burada 30 Nisan 2017'ye kadar çalıştığını söyledi. Son görev yerinde de sıkıntılar yaşanması üzerine sanığın annesiyle telefonda görüştüğünü belirten Gürkan: "Güler Hanım ile telefonla konuşurken bana oğlu ile arasının kötü olduğunu, oğlunu boşanmış olduğu eşinin yanına gönderdiğini, ayrıca oğlunun kendisine işten çıkarılması ve tazminatının verilmesi hususunda baskı yaptığını, para ihtiyacı olduğunu söyledi. Ben de bunun üzerine annesi ile arası kötü olmasın diye düşündüğümden 'O zaman işten sen çıkarıp kötü olma, ben kötü olayım' dedim ve Görkem'in işten çıkarılması talimatını verdim. O tarihten sonra da kendisini görmedim." diye konuştu.

GÜRKAN ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ 

Huslu’nun daha sonra sosyal medya sitesi Facebook üzerinde kendisini etiketleyerek garip videolar paylaştığını ifade eden Gürkan: "Olay esnasında da fotoğraf çekmeye değil, yaptığı eylemi canlı yayınlamaya çalıştığını öğrendim." dedi. Gürkan, bir eğitimci olduğunu ve hayatını iyi vatandaşlar yetiştirmeye harcadığını belirterek: "Her ne kadar Görkem'den şikayetçi olmuşsam da her şeyden önce bir eğitimci, bir baba olarak Görkem'in yaptığından ders alarak daha iyi bir hayat sürmesi, toplumla barışık yaşaması ve başkalarına örnek olması açısından şikayetimi geri alıyorum." dedi.

HUSLU: "SAMİMİYETSİZ BULUYORUM"

Sanık Görkem Huslu ise şikayetten vazgeçmeyi kabul etmediğini belirterek: "Müştekinin beyanlarını samimiyetsiz buluyorum. Cezaevinin Edirne sokaklarından daha güvenli olduğunu düşünüyorum. Toplumla barışık yaşamam bu şartlarda mümkün değildir. Ancak yine de müştekiye vurduğum için pişmanım." diye konuştu. 

GÜRKAN'IN MAKAM ŞOFÖRÜ DE DAVACI

Gürkan'ın makam şoförü Olkan Bayır da beyanında olayın planlı bir eylem olduğunu düşündüğünü ifade ederek, şunları söyledi: "Olay gerçekleştiği esnada belediye başkanımızın biraz uzağındaydım. Olayı geç fark ettim. Zira sanık başkanımızı yalnız yakaladığı bir anda bu eylemi gerçekleştirdi. Bunun planlı bir eylem olduğunu düşünüyorum. Kendisi hiçbir şekilde samimi değildir. Biz kendisini koruma altına almaya çalıştığımız esnada bilinçsiz bir şekilde tekme savurmaya başladı. Atmış olduğu tekmelerden bir tanesi elime geldi. Sanık yaptığından pişman olmadığı için kendisi hakkındaki şikayetim devam etmektedir. Cezalandırılmasını talep ediyorum. Davaya katılmak istiyorum."

MERCAN: "SANIKTAN ŞİKAYETÇİYİM" 

Müşteki Nedim Mercan da beyanında olay günü pazaryerine ailesiyle birlikte kahvaltı etmek amacıyla gittiğini ve pazar yerinde dolaştığı sırada Recep Gürkan'ın yüzünden kanlar aktığını ve Olkan Bayır’ın sanık Huslu’yu tutmaya çalıştığını gördüğünü ve yardım amaçlı araya girdiğini söyledi. Mercan: "Bu esnada sanık benim göğsüme ve karnıma tekme attı. Ben ailemin yanında suçsuz yere dayak yedim. Sanığın yapmış olduğu şeyden pişmanlık duymayarak, şiddeti anayasal bir hak olarak tanımlaması karşısında son derece şaşkınım. Sanık hakkında şikayetim devam etmektedir." dedi.

HUSLU: "ASIL BEN DÖVÜLDÜM" 

Görkem Huslu müştekilerin beyanlarına karşı kendisine söz verildiğinde: "Asıl şiddete maruz kalan benim. Ben sadece iki yumurtayı belediye başkanının yüzüne boca ettim. Arkasından birçok kişi üzerime çullandı. Feci şekilde dövüldüm. Ayrıca olay yerinden kaçmaya çalışırken arkamdan ateşli silahla ateş açıldı. Trakya Üniversitesi acil servisine giderek tedavi oldum. Ayrıca cezaevinde de bu olay nedeniyle rahatsızlandım. Ambulansla hastaneye götürüldüm." dedi. 

Mahkeme Görkem Huslu'yu tahliye ederek, yargılamayı ileri bir tarihe erteledi. Mahkeme hakimi Huslu’ya: "Uslu olursun ve bir daha içeri girmezsin." nasihatinde bulundu.