'Yumurtalı Saldırı'ya Hapis Cezası

'Yumurtalı Saldırı'ya Hapis Cezası
Özçekim yapma bahanesiyle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yanına gelerek Gürkan'ın suratına yumurtayla vuran Görkem Huslu, 1 yıl 15 gün hapis cezası aldı.

Özçekim yapma bahanesiyle Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yanına gelerek Gürkan'ın suratına yumurtayla vuran Görkem Huslu, 1 yıl 15 gün hapis cezası aldı.

Kırsalın Doğal Pazarı'nı gezdiği sırada Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yanına özçekim teklifiyle yaklaşan eski belediye işçisi Görkem Huslu'nun yumurtalı saldırısına uğramıştı. Olayın ardından yakalanan Huslu, cezaevine gönderilmişti. Hakkında "kasten yaralama" suçundan kamu davası açılan Huslu, tekrar hakim karşısına çıktı.

Edirne 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan sanık Görkem Huslu ve avukatı ile müştekiler Recep Gürkan, Olkan Bayır ve Nedim Mercan'ın avukatları katıldı.

Gürkan'ı kasıtlı olarak yaralamadığını söyleyen Huslu, amacının sadece protesto etmek olduğunu belirtti. Huslu: "Amacım sadece onu ve bana karşı daha önceden yapmış olduğu işten çıkarma eylemini protesto etmekti. Yaralanma olduysa da bu benim istediğim bir şey değildi." dedi.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMİŞTİ

Davanın ilk duruşmasında Belediye Başkanı Gürkan: "Her ne kadar Görkem'den şikayetçi olmuşsam da her şeyden önce bir eğitimci, bir baba olarak Görkem'in yaptığından ders alarak daha iyi bir hayat sürmesi, toplumla barışık yaşaması ve başkalarına örnek olması açısından şikayetimi geri alıyorum." diyerek şikayetinden vazgeçmişti. Huslu ise, Gürkan'ın şikayetinden vazgeçmesini kabul etmediğini belirtmişti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın makam şoförü Olkan Bayır adına avukatı şikayetlerinin devam ettiğini ve sanığın cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan sanık Görkem Huslu, müştekiler Nedim Mercan ve Olkan Bayır’a karşı kasten yaralama sayılabilecek bir fiil işlemediğini söyleyerek atılı suçlardan beraatına karar verilmesini talep etti.

HAPİS CEZASIYLA CEZALANDIRILDI

Huslu’nun Gürkan’a karşı işlediği "kasten yaralama" suçunu işlediği sabit sayılarak; suçun işleniş şekli itibarıyla kalabalık bir insan topluluğunun önünde mağdurun mevcut ortama duyduğu güvenden faydalanılarak işlenmiş olması, sanığın mağdura yaklaşmak için hile ve desiseye başvurmuş olması, suçun birden fazla nitelikli halının olayda gerçekleşmiş olması, suçu işlemekteki amacı dikkate alınarak, Huslu’nun eylemine uyan Türk Ceza Kanunu 86/2 maddesi gereğince 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Huslu’nun eylemi silahtan sayılan yumurta ile gerçekleştirmesi ve aynı zamanda kamu görevlisine karşı işlenmiş olması nedeniyle cezada yarı oranında artırım uygulanarak hapis cezası 15 aya yükseltildi. Mahkeme, son olarak Huslu’nun saygılı tutum ve davranışları sebebiyle cezasında 1/6 oranında indirim uygulayarak hapis cezasını 1 yıl 15 gün olarak belirledi. Mahkeme, Huslu’nun cezasını ertelemedi.