Yunan Mahkemesi Türk Tarafını Haklı Buldu, Kepçe İade Edilecek

Yunan Mahkemesi Türk Tarafını Haklı Buldu, Kepçe İade Edilecek
Yunanistan tarafından el konulan Edirne Belediyesine ait kepçe için Yunan mahkemesine açılan davada Türk tarafı haklı bulundu. Kepçe iade edilecek.

Geçen yıl Pazarkule Sınır Kapısı'nda içme suyu hattında çalışma yaparken Yunanistan'a geçtiği iddiasıyla gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan Edirne Belediyesi personeli Musa Alerik'in kullandığı kepçeye Yunanistan tarafından el konulmuştu. Kepçeyi geri alabilmek için Yunanistan İstinaf Mahkemesi'ne açılan davada Edirne Belediyesi haklı bulundu ve kepçenin iadesine karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünde kepçe operatörü olarak çalışan Musa Alerik, 2018 Mayıs ayında Yunan askerleri tarafından Pazarkule Sınır Kapısı'ndaki su hattı yenileme çalışmaları sırasında kullandığı kepçeyle birlikte sınırı 8 metre geçtiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Daha sonra Musa Alerik serbest bırakılmış, kullandığı kepçeye el konulmuştu. Bunun üzerine Edirne Belediyesi, personelin Yunanistan sınırını geçmediğini belirterek kepçenin iadesi için dava açmıştı.

[irp posts="11828" name="Yanlışlıkla Sınırı Geçen Kepçe Operatörüne 5 Ay Hapis Cezası"]

KEPÇE OPERATÖRÜNE BERAAT, KEPÇEYE İADE

Dava Bulgaristan'ın Orestiada (Kumçiftliği) şehrinde görüldü. Yunanistan İstinaf Mahkemesi, Türk tarafını haklı görerek kepçeyi iade etme kararı verdi. Bu arada kepçe operatörü Musa Alerik'e ülkeye izinsiz giriş yaptığı gerekçesiyle verilen para ve ertelemeli hapis cezası da iptal edildi. Kepçe işlemlerin tamamlanmasının ardından Edirne Belediyesine teslim edilecek.

"TAMPON BÖLGEDEYDİ"

Konuyla ilgili olarak Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan bir açıklama yaptı. Kepçe operatörü Musa Alerik'in Yunanistan'ın Orestiada şehrinde mahkemeye çıkarıldığını, 3 gün gözaltında kaldığını ve para cezasının ardından serbest bırakıldığını anlatan Gürkan: "Biz kepçenin iadesi için Yunan mahkemelerinde dava açtık ve görülen duruşmada davayı kazandık. Mahkeme Edirne Belediyesine ait kepçeyi geri verme kararını verdi. Operatörümüzü geri almıştık, şimdi kepçemizi de geri almış olacağız. Mahkeme kararıyla Türk tarafının haklılığı kesinleşmiş oldu. Biz başından beri görevlimizin sınırı geçmediği, tampon bölgede yakalandığı iddiasındaydık." şeklinde konuştu.