Yunan Ordusundan Karaağaç Üzerinden Türkiye'ye Girme Tatbikatı

Yunan Ordusundan Karaağaç Üzerinden Türkiye'ye Girme Tatbikatı
Yunan ordusunun Karaağaç üzerinden Türkiye'ye girme tatbikatı gerçekleştirdiği öğrenildi. 

Yunan ordusunun Karaağaç üzerinden Türkiye'ye girme tatbikatı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde Türkçe yayın yapan Birlik Gazetesi'nde yer alan habere göre, Yunan ordusu Temmuz 2017'de Meriç bölgesinde Karaağaç yakınlarında bulunan Türk tarafının kazdığı tankları engelleme kanalını geçme tatbikatı gerçekleştirdi. Son günlerde Yunan basınında çıkan haber yoğun bir şekilde konuşulmaya başlandı.

Haberlerde, 3-7 Temmuz 2017 tarihlerinde 4. Kolordu Komutanlığı bünyesinde Meriç sınır bölgesinde konuşlanan XXI Mekanize Piyade Tümeni tarafından yapılan askeri tatbikatta, senaryo gereği Yunan ordusunun Türkiye'nin bölgede kazdığı tank geçişlerini engelleme kanalını geçme ve akabinde Türkiye topraklarına yayılma tatbikatı gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Tatbikat senaryosunun Yunan birliklerinin 48 saatlik sürekli bir operasyonla Türk tarafında onlarca kilometre derinliğe girerek bunu korumak ve Güney Meriç bölgesinden de girecek olan kuvvetler arasında bir köprü oluşturmak olduğu ifade ediliyor.

Yine bu senaryo gereği Türk topraklarına geçilmesinden sonra kısa sürede LEO2HEL tankları tarafından 5 bin 800 metre mesafeye 120 mm top atışlarının başarıyla gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Son olarak, söz konusu tatbikatı 1. Ordu Komutanı Dimokritos Zervakis, 4. Kolordu Komutanı Yorgos Kampas ve Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis'in takip etti, gayet başarılı buldukları belirtiliyor.