Yurt Dışına Çıkışta Belge Zorunluluğu Devam Ediyor

Yurt Dışına Çıkışta Belge Zorunluluğu Devam Ediyor
Yurt dışına çıkışlarda belge zorunluluğunun devam ettiği açıklandı. Belediye başkanları ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin yurt dışına çıkışları için belge zorunluluğu devam ediyor.

İl, ilçe, belde belediye başkanları ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin yurt dışına çıkışları için belge zorunluluğunun devam ettiği açıklandı.

Edirne İl Genel Meclisi'nin kasım ayı toplantılarının dün gerçekleştirilen birleşiminde, Edirne Valiliğinden gönderilen genelge açıklandı. 'Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerinin Yurt Dışına Çıkışı' hakkındaki genelgede, kamu görevlilerinin yurt dışına çıkarken belge alma zorunluluklarının 15 Kasım 2017 tarihi itibarıyla kaldırılmasının ardından belediye başkanları ve meclis üyelerinin yurt dışına çıkışlarının yazılı izne bağlı olduğu belirtildi. Edirne Valiliğinden gönderilen yazıda, konuyla ilgili genelgenin belediye başkanları ve meclis üyeleri için geçerliliğinin devam ettiği açıklandı.

İçişleri Bakanlığının 14.11.2017 tarihli yazısına istinaden 'Belediye Başkanları ve Meclis Üyelerinin Yurt Dışına Çıkışı' hakkındaki genelgenin halen geçerli olduğunun altı çizilirken işlemlerin genelgeye göre yapılmasının gerekliliği vurgulandı.

Belediye başkanları ve meclis üyelerinin yurt dışına çıkarken yazılı izin almaları konusundaki genelgede, "Vatandaşlarımızın olağanüstü hal döneminde ihtiyaç duyduğu hizmetlerin sürekliliği sağlanması gözetilerek ve tasarruf tedbirleri kapsamında yurt dışına çıkışlardan önce; il ve ilçe belediye başkanları yurt dışına çıkışlarından önce İçişleri Bakanlık makamından; belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri yurt dışına çıkışlarından önce İl Valisinden yazılı izin alacaklardır." ifadelerine yer verildi.