Hızlı Tren İçin Tarih Belli Oldu

Hızlı Tren İçin Tarih Belli Oldu
Yıllardan beri Edirne’nin gündeminde önemli bir yere sahip olan Halkalı-Kapıkule arasında hızlı tren hattı projesinin kesin programa alındığı açıklandı.

Yıllardan beri Edirne’nin gündeminde önemli bir yere sahip olan Halkalı-Kapıkule arasında hızlı tren hattı projesinin kesin programa alındığı açıklandı. İl Genel Meclisi Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Özcan Tosun, yılbaşından itibaren ihalelerin yapılacağının müjdesini verdi.

Edirne’nin yıllardan beri gündeminde önemli bir yere sahip olan Halkalı-Kapıkule arasında hızlı tren hattı projesinin kesin programa alındığı açıklandı. Konuya ilişkin İl Genel Meclisinin dün gerçekleştirilen Eylül ayı Toplantılarının ikinci oturumunda söz alan Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Özcan Tosun: "Araştırmamız esnasında Edirne için müjdeli haber sayılabilecek hızlı tren hattı projesinin başlamak üzere olduğunu öğrendik. Halkalı-Kapıkule arasında hızlı tren projesi kesin programa alınmıştır. Yılbaşından itibaren Halkalı-Çerkezköy hattı ile Çerkezköy-Kapıkule hızlı tren hattı ihaleleri gerçekleşiyor." ifadelerini kullandı.

KAPIKULE - HALKALI ARASI 1 SAAT 35 DAKİKA

Yeni yapılacak hızlı trenin tamamen yeni bir güzergah üzerinde yapılacağını belirten Tosun: "Seyahat hızı 200 kilometre, seyahat süresi de 1 saat 35 dakika olarak tespit edilmiştir. En az 3 yıl sürecek projenin bitiminden itibaren 6 ay boyunca test edildikten sonra hizmete girecektir." dedi.