Kış Yüzünü Sert Gösterecek! Meteoroloji'den Birçok İle Kar Yağışı Uyarısı

Kış Yüzünü Sert Gösterecek! Meteoroloji'den Birçok İle Kar Yağışı Uyarısı
Meteoroloji tarafından yayımlanan güncel rapora göre İstanbul dahil çok sayıda ilde soğuk hava etkisini gösterecek. Bu akşamdan itibaren çok sayıda ilde de kar yağışı görülecek.Meteoroloji'nin yaptığı son tahminlere göre:...

Meteoroloji tarafından yayımlanan güncel rapora göre İstanbul dahil çok sayıda ilde soğuk hava etkisini gösterecek. Bu akşamdan itibaren çok sayıda ilde de kar yağışı görülecek.

Meteoroloji'nin yaptığı son tahminlere göre: Türkiye genelinin çok bulutlu, Trakya dışında ülke genelinin aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun doğu ve kuzeyi, Doğu ve Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Marmara’nın güneydoğusunun yükseklerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağacağı tahmin edilen  yağışların; Giresun, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Bursa, Güneydoğu Anadolu(Şanlıurfa hariç), Doğu Anadolu’nun güneyi, Orta Karadeniz, Batı Karadeniz’in batısı, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Akdeniz çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli; Siirt, Hakkari, Şırnak, Mardin, Batman, Diyarbakır’ın kuzey ve güneyi, Adıyaman, Malatya’nın güneyi, Elazığ, Bartın, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı öngörülüyor.

Kuvvetli Rüzgar Bekleniyor

Öte yandan rüzgarın; Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Giresun, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Bursa ile Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güneyi, Orta Karadeniz, Batı Karadeniz’in batısı, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Akdeniz çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli, Siirt, Hakkari, Şırnak, Mardin, Batman, Diyarbakır’ın güney ve kuzeyi, Adıyaman, Malatya’nın güneyi, Elazığ, Bartın, Zonguldak, Düzce çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi tüm olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.