Milyonlar Bu Habere Kilitlendi! 1 Ekim'den İtibaren e-Devlet'ten Yapılabilecek

Milyonlar Bu Habere Kilitlendi! 1 Ekim'den İtibaren e-Devlet'ten Yapılabilecek
Milyonlarca çiftçi için beklenen haber geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemleri için beklenen haberi verdi. Bakan Kirişçi, 1 Ekim'den itibari ile ÇKS işlemlerinin e-Devlet'ten yapılabileceğini...

Milyonlarca çiftçi için beklenen haber geldi. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemleri için beklenen haberi verdi. Bakan Kirişçi, 1 Ekim'den itibari ile ÇKS işlemlerinin e-Devlet'ten yapılabileceğini açıkladı.

E-Devlet'te Çiftçiler İçin Yeni Bir Hizmet Başlıyor

Tarım Sektörü Temsilcileri toplantısında konuşan Bakan Kirişci, tarımda ihracat rakamlarını paylaştı. Bakan Kirişci, “Senenin ilk 8 ayında tarım ürünleri ihracatımız 21,5 milyar dolara çıktı. Tarihin en yüksek miktarıdır. İktidara geldiğimiz 2002'da bizim ihracatımız 36 milyar dolardı. Tarım ürünleri ihracatımız da bunun yüzde 10’unun biraz üzerinde, 3,7 milyar dolardı." şeklinde konuştu.

Bakan Kirişci, ÇKS işlemlerinin e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu. Kirişci, "1 Ekim tarihi itibarıyla çiftçilerimiz ÇKS işlemlerini e-Devlet uygulamamız üzerinden yapabilecekler. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ÇKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

ÇKS'ye başvuru yapmak veya kayıtlarını güncellemek üzere il/ilçe müdürlüklerine başvurabilir ya da 1 Ekim itibari ile e-Devlet üzerinde kayıt yapabilirsiniz. Başvuruda çiftçi Kayıt Formu (EK-1) istenir. İnternet ortamından ve/veya e-devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda sistemdeki ilgili alanlar doldurulur.