Bu Bitki Vücuda Reset Atıyor! İbn-i Sina Yüzyıllar Önce Yazdı

Bu Bitki Vücuda Reset Atıyor! İbn-i Sina Yüzyıllar Önce Yazdı
Vücudu temizlemeyi sağlayan bitkilerle ilgili yüzyıllar öncesinden reçete yazan İbn-i Sina'nın reçetesi günümüzde de kullanılmaya devam ediyor. Peki İbn-i Sina'nın tavsiye ettiği bitkiler hangisi? İşte yanıtı...

Tıbbın babası İbn-i Sina, El-Kanun fi't-Tıb isimli kitabında vücudu temizleyen bitkiler hakkında açıklamalar yapıyor. İbn-i Sina'nın reçetesi, bin yıldır kullanılıyor. Birçok derde deva olan tarifleri, vücudun temizlenmesine fayda sağlayarak sağlık için büyük katkılar sağlıyor.

İbn-i Sina'nın Tavsiye Ettiği Bitkiler Şu Şekilde:

İbn-i Sina'nın El-Kanun fi't-Tıb kitabındaki bitkiler, insan sağlığına büyük faydalar sağlıyor. Bu bitkiler vücudu temizliyor ve sağlıklı yaşam konusunda büyük ölçüde yarar sağlıyor.

Ispanak:

Ispanak E, C, B ve A vitaminleri bakımından zengindir. Öte yandan magnezyum, demir ve kalsiyum barındırıyor.

Besin değeri yüksek olan ıspanak, içerdiği A vitamini sebebi ile göz sağlığına da yararlıdır. Ayrıca, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma etkisi gösterir.

Sedef Otu:

Sedef otu, damarların iç yüzeyini kuvvetlendiriyor. Kılcal damarlardaki kan dolaşımını düzenliyor ve öksürükleri kesiyor.

Akasma:

Akasma bitkisi, vücuttakii iltihaplanmaların önüne geçiyor.

Akasma bitkisi oldukça tesirli bir bitkidir. Bitki çok zehirli bir bitkidir. Bu sebeple Akasma bitkisini mutlaka bir uzman kontrolünde kullanılması gerekir. Akasma bitkisinin zehirli olmasından dolayı bu bitkiyi çay şeklinde bir kür uygulayarak içemezsiniz.

Akasma bitkisi zehirli olmasına karşılık çok sayıda hastalığa karşı bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Akasma bitkisinin kullanım alanlarının başında genital rahatsızlıklar özellikle erkek genital hastalıkları için tedavi edici özellikler taşır.

Bunların haricinde Akasma erkeklerde ve kadınlarda genital gücün artmasında katkı sağlar. Akasma bitkisi Anatominizin sağlam bir şekilde işleyişini bozacak zararlı mikroorganizmaların yok edilmesinde müthiş bir etki sağlayarak bir çok organizmayı yok etmede yardımcı olur.

Öte yandan Akasma erkeklerde ve kadınlarda genital gücün artmasında katkı sağlar. Akasma bitkisi Anatominizin sağlam bir şekilde işleyişini bozacak zararlı mikroorganizmaların yok edilmesinde müthiş bir etki sağlayarak bir çok organizmayı yok etmede yardımcı olur.

Akasma Bitkisinin Bileşenleri Nelerdir?

Mineraller

İyot

Hederasaponin C

Organik asitler

Giykoside.

Yabani Tere:

Yabani tere; iştah açıyor, hazmı kolaylaştırıyor, bronşları temizliyor, öksürük sökücü özelliği gösteriyor ve böbreklerle idrar yollarını temizliyor. Ayrıca karaciğer hastalıklarına fayda sağlıyor.

Tere, içeriğindeki C vitamini özelliği sayesinde vücudu hastalıklardan koruyabilir.

Özellikle akciğerleri temizlemeye yardımcı olması ile bilinen, sigara içenlere tavsiye edilen, solunum yolunu rahatlatıp, ödem azaltıp, idrar yolu enfeksiyonlarına da iyi gelen tere, vücudu baştan aşağı yeniliyor diyebiliriz.