14 Mayıs 2023 Seçim Sonuçları! Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları Saat Kaçta Açılanacak?

14 Mayıs 2023 Seçim Sonuçları! Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları Saat Kaçta Açılanacak?
Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy kullanma işlemi sabah saat 8 itibariyle yurt genelinde başladı ve saat 17'e kadar devam edecek. Sandıkların kapanmasına sayılı saatler kala, oy sayımlarının ne zaman...

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy kullanma işlemi sabah saat 8 itibariyle yurt genelinde başladı ve saat 17'e kadar devam edecek. Sandıkların kapanmasına sayılı saatler kala, oy sayımlarının ne zaman başlayacağı ve sonuçların saat kaçtan itibaren yayınlanacağı merak ediliyor. Bu kapsamda, seçim sonuçlarına dair milyonlarca kişi araştırma yapıyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları

Ülke genelinde saat 17'ye kadar oy verme işlemi devam edecek. Oy verme işleminin ardından oy sayımına geçilecek ancak Saat 18’e kadar basın yayın organlarında seçimler ve sonuçlarına ilişkin haber tahmini ve yorum yapılması yasak olacak. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Saat 21’den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak ancak bu saat YSK tarafından önde çekilebilir.

Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Saat17 itibariyle ülke genelinde oy sayımı işlemi başlayacak ancak sonuçlar saat 21'den sonra açıklanacak. Geçtiğimiz yıllarda bu süre daha erkene çekilmişti. Bu yıl da saat 21'den önce sonuçların açıklanmaya başlanması söz konusu olabilir.